FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

שטרודל תפוחים עם בצק ביתי מדהים

מתכון לשטרודל תפוחים אמיתי עם בצק פריך ונימוח ומילוי תפוחים עשיר. שטרודל תפוחים הוא אחד מהמאפים המתוקים הכי אהובים בכל העולם. אפשר להכין את המתכון עם בצק עלים קנוי, אך לתוצאה מושלמת עדיף להכין בצק ביתי טעים, לפי המתכון המצורף.

מתכון לשטרודל תפוחים

מצרכים:

לבצק השטרודל:
  • 1/4 כוס חמאה לא מלוחה, מומסת (55 גרם)
  • 1 וחצי כוסות קמח לבן (200 גרם)
  • קורט מלח
  • 1/3 כוס מים פושרים (80 מ"ל)
למילוי התפוחים:
  • 1/3 כוס צימוקים בהירים (50 גרם)
  • 2 כפות רום להשריית הצימוקים (אפשר להשתמש במים פושרים במקום)
  • 4 תפוחים בינוניים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 1/4 כוס שקדים פרוסים, קצוצים דק (30 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
להרכבת השטרודל:
  • 6 כפות חמאה לא מלוחה, מומסת (90 גרם)
  • 1/4 כוס פירורי לחם (30 גרם)

הוראות הכנה:

להכנת בצק השטרודל:
  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית חמאה מומסת, קמח, מלח ומים פושרים כדקה, עד שנוצר בצק חלק ואלסטי.
  2. מרתיחים מים בסיר קטן, מסירים מהאש, שופכים ומייבשים עם מגבת מטבח. מרפדים את הסיר בנייר אפייה, מכניסים את הבצק לסיר, מכסים ומניחים לתפוח בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות.
  3. מחממים תנור ל -180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה גדולה.
  4. בינתיים, בקערית משרים צימוקים ברום במשך 30 דקות. לאחר 30 דקות שופכים את הרום, מסננים את הצימוקים ושומרים בצד.
  5. מקלפים את התפוחים וחותכים לפסים קטנים, מכניסים לקערה, מוסיפים מיץ לימון, קינמון, סוכר, צימוקים, שקדים ותמצית וניל. מערבבים היטב ומניחים בצד.
להרכבת השטרודל:
  1. מניחים מגבת מטבח חלקה, רצוי עם הדפס על השיש. מפזרים קמח ומרדדים את הבצק דק ככל האפשר. מברישים מעל מעט מהחמאה המומסת.
  2. מותחים בידיים את הבצק בזהירות, עד שהוא מגיע לגודל של 30*45 ס"מ. אם הבצק נמתח כמו שצריך, תוכלו לראות דרכו את הדפס מגבת המטבח. התהליך דורש מעט מיומנות ואם הבצק נקרע מעט, הוסיפו חתיכת בצק לסגירת החור. (כמובן שאם בוחרים לעבוד עם בצק עלים קנוי, התהליך פשוט יותר ורק מרדדים מעט את הבצק על משטח עבודה מקומח.)
  3. מברישים בעדינות רבה מחצית מכמות החמאה המומסת מעל הבצק.
  4. מפזרים את פירורי הלחם על גבי הבצק, משאירים שוליים של כ – 5 ס"מ מכל כיוון.
  5. עורמים בערמה את מילוי התפוחים על גבי פירורי הלחם שעל הבצק, במעין גבעה ארוכה. משתמשים בכף מחוררת כדי שנוזלים מיותרים יישארו בקערה.
  6. מקפלים את שוליים ימין על גבי מילוי התפוחים, מקפלים גם את השוליים השמאליים.
  7. מקפלים את החלק התחתון על המילוי ואז מגלגלים לשטרודל, נעזרים במגבת.
  8. מעבירים את השטרודל בזהירות לתבנית האפייה, צד התפר כלפי מטה.
  9. מברישים במעט חמאה מומסת ואופים כ- 50 דקות בשליש התחתון של התנור, עד להזהבה קלה.
  10. כל 20 דקות פותחים את התנור ומברישים את השטרודל עם חמאה המומסת שנותרה.
  11. מוציאים מהתנור, מצננים במשך 10 דקות ואז בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים חם.
    בתאבון!

עוד קינוחים קלאסיים

עוד מאפים מתוקים

אולי יעניין אותך
פופולרי עכשיו

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *