אחד הקינוחים המוכרים והאהובים ביותר בעולם – טירמיסו! מתכון נהדר להכנת טירמיסו ביתי עם שכבות קרם מסקרפונה מענג ובישקוטי ביתי טבול בקפה. לא תאמינו כמה זה טעים.
מצרכים:
מומלץ להשתמש בתבנית מלבנית 20X25
- בישקוטי ביתי – למתכון המלא לבישקוטי (כדאי להכין לבד אבל אפשר גם להשתמש בקנוי – אם משתמשים בבישקוטי קנוי יש להצטייד בחבילה שלמה)
- 4 חלמונים
- 100 גרם סוכר
- 30 מ"ל מים
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 1 כפית תמצית וניל
- 250 גרם שמנת להקצפה 38%
- 250 מ"ל אספרסו חזק
- 80 גרם ברנדי או אמרטו
- אבקת קקאו להגשה
אופן ההכנה:
- טורפים את החלמונים מעט, רק עד לקבלת קציפה קטנה וחיוורת מעט.
- בינתיים מניחים קלחת על להבה בינונית, מוסיפים סוכר ומים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים להבה, מערבבים ומבשלים עד לקבלת סירופ בחום של 67 מעלות. הדרך הטובה ביותר היא להשתמש במד-חום למטבח, אבל אם אין לכם פשוט בשלו עד שמתקבל סירופ מעט סמיך.
- כשהסירופ מגיע לטמפרטורה, שפכו אותו בזהירות אל תוך תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב מתמיד (אל תפסיקו לערבב). המשיכו בערבוב עוד כ-4 דקות (מומלץ להשתמש במקציף חשמלי על מהירות נמוכה).
- הניחו את התערובת להתקרר בטמפרטורת החדר.
- שלבו את תערובת החלמונים (לאחר שהתקררה) יחד עם גבינת המסקרפונה ותמצית הוניל, ערבבו כ-30 שניות, רק עד לכדי בלילה חלקה (אל תערבבו יותר מ-30 שניות כדי שהתערובת לא תתפרק).
- בקערה נפרדת הקציפו את השמנת לכדי קצפת יציבה, הוסיפו את הקצפת לתערובת המסקרפונה וערבבו מעט ובזהירות רק על לאיחוד.
- בקערה שלבו את הקפה המוכן והברנדי, ערבבו מעט.
- הכינו את התבנית של הטירמיסו לידכם ואת הבישקוטי, תערובת הקפה וקרם המסקרפונה והתכוננו להרכבת הטירמיסו.
- טבלו כל בישקוטי בבלילת הקפה וסדרו שכבת בישקוטי בתחתית התבנית. יש לסדר את הבישקוטי כך שהם לגמרי ממלאים את התחתית, אם יש צורך – שברו והתאימו את הבישקוטי לתבנית.
- כסו את שכבת הבישקוטי עם חלק מקרם המסקרפונה לכיסוי מלא, הניחו את שכבה הבישקוטי הנוספת ומעליה שוב מסקרפונה. אם נשאר לכם מצרכים המשיכו לשכבה נוספת של בישקוטי ומסקרפונה – שימו לב, השכבה האחרונה צריכה להיות מסקרפונה.
- כסו והניחו את הטירמיסו במקרר למשך לילה שלם.
- לקראת ההגשה פזרו אבקת קקאו מעל לטירמיסו והגישו קר.