FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: טירמיסו קלאסי עם בישקוטי ביתי

אחד הקינוחים המוכרים והאהובים ביותר בעולם – טירמיסו! מתכון נהדר להכנת טירמיסו ביתי עם שכבות קרם מסקרפונה מענג ובישקוטי ביתי טבול בקפה. לא תאמינו כמה זה טעים.

מצרכים:

מומלץ להשתמש בתבנית מלבנית 20X25

  • בישקוטי ביתי – למתכון המלא לבישקוטי (כדאי להכין לבד אבל אפשר גם להשתמש בקנוי – אם משתמשים בבישקוטי קנוי יש להצטייד בחבילה שלמה)
  • 4 חלמונים
  • 100 גרם סוכר
  • 30 מ"ל מים
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 250 גרם שמנת להקצפה 38%
  • 250 מ"ל אספרסו חזק
  • 80 גרם ברנדי או אמרטו
  • אבקת קקאו להגשה

אופן ההכנה:

  1. טורפים את החלמונים מעט, רק עד לקבלת קציפה קטנה וחיוורת מעט.
  2. בינתיים מניחים קלחת על להבה בינונית, מוסיפים סוכר ומים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים להבה, מערבבים ומבשלים עד לקבלת סירופ בחום של 67 מעלות. הדרך הטובה ביותר היא להשתמש במד-חום למטבח, אבל אם אין לכם פשוט בשלו עד שמתקבל סירופ מעט סמיך.
  4. כשהסירופ מגיע לטמפרטורה, שפכו אותו בזהירות אל תוך תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב מתמיד (אל תפסיקו לערבב). המשיכו בערבוב עוד כ-4 דקות (מומלץ להשתמש במקציף חשמלי על מהירות נמוכה).
  5. הניחו את התערובת להתקרר בטמפרטורת החדר.
  6. שלבו את תערובת החלמונים (לאחר שהתקררה) יחד עם גבינת המסקרפונה ותמצית הוניל, ערבבו כ-30 שניות, רק עד לכדי בלילה חלקה (אל תערבבו יותר מ-30 שניות כדי שהתערובת לא תתפרק).
  7. בקערה נפרדת הקציפו את השמנת לכדי קצפת יציבה, הוסיפו את הקצפת לתערובת המסקרפונה וערבבו מעט ובזהירות רק על לאיחוד.
  8. בקערה שלבו את הקפה המוכן והברנדי, ערבבו מעט.
  9. הכינו את התבנית של הטירמיסו לידכם ואת הבישקוטי, תערובת הקפה וקרם המסקרפונה והתכוננו להרכבת הטירמיסו.
  10. טבלו כל בישקוטי בבלילת הקפה וסדרו שכבת בישקוטי בתחתית התבנית. יש לסדר את הבישקוטי כך שהם לגמרי ממלאים את התחתית, אם יש צורך – שברו והתאימו את הבישקוטי לתבנית.
  11. כסו את שכבת הבישקוטי עם חלק מקרם המסקרפונה לכיסוי מלא, הניחו את שכבה הבישקוטי הנוספת ומעליה שוב מסקרפונה. אם נשאר לכם מצרכים המשיכו לשכבה נוספת של בישקוטי ומסקרפונה – שימו לב, השכבה האחרונה צריכה להיות מסקרפונה.
  12. כסו והניחו את הטירמיסו במקרר למשך לילה שלם.
  13. לקראת ההגשה פזרו אבקת קקאו מעל לטירמיסו והגישו קר.
דילוג לתוכן