FoodisGood

חדש באתר
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

מתכון: בישקוטי ביתי • מדריך הכנה מפורט

מכינים טירמיסו? הכינו את הבישקוטי בעצמכם! מכינים עוגה ביתית עם ביסקוויטים? הפעם נסו להיכן אותה עם בישקוטי ביתיים, לא תאמינו כמה הם ישדרגו לכם את העוגה! הבישקוטי טעימים גם כמו שהם לצד הקפה.

מצרכים לבישקוטי:

  • 3 ביצים
  • קורט מלח
  • 90 גרם אבקת סוכר
  • 80 גרם קמח לבן
  • 25 גרם קורנפלור
  • עוד אבקת סוכר להגשה

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מפרידים חלבונים מחלמונים ול-2 קערות נפרדות.
  3. מוסיפים חצי מכמות הסוכר לקערת החלבונים וחצי לקערת החלמונים.
  4. בעזרת מקציף חשמלי מקציפים את החלבונים עם הסוכר וקורט מלח עד לייצוב הקצפה (כ-7 דקות הקצפה). מניחים בצד.
  5. מערבלים באיטיות את החלמונים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה וחיוורת מאוד (כ-7 דקות ערבוב).
  6. מקפלים 2/3 מקצפת החלבונים אל תערובת החלמונים בתנועות סיבוביות איטיות.
  7. מוסיפים קמח וקורנפלור ומערבבים שוב בעדינות רבה.
  8. מוסיפים את שאר הקצפת ומקפלים פנימה עד לאיחוד. התערובת צריכה להיות מאוד אוורירית.
  9. מעבירים את תערובת הבישקוטי לשק זילוף וגוזרים את קצה השקית. מזלפים על גבי נייר האפייה באורך של כ-10 ס"מ.
  10. אם אין לכם שק זילוף פשוט שטחו את התערובת על התבנית ואפו כעוגת ספוג שלמה.
  11. מאבקים באבקת סוכר ואופים בתנור החם כ-15 דקות, הבישקוטי צריכים להיות זהובים.
  12. לאחר האפייה מניחים לצינון מוחלט, מכסים את התבנית בנייר סופג ומשאירים לייבוש לאורך הלילה.
  13. אם אפיתם כעוגת ספוג שלמה לפני הצינון יש לחתוך את העוגה לגודל הרצוי.
שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *