מתכון מפורט וברור לעוגת עקיצת הדבורה. עוגת השמרים הקלאסית הזאת פשוט מדהימה! שכבות של בצק שמרים דבש עם קרם מפנק באמצע, אין מי שלא אוהב!
זמן עבודה: 30 דקות | תבנית: קפיצית בקוטר 22 ס"מ.
מצרכים:
לקרם:
- 1/4 כוס חלב 3%
- ½ כפית אבקת וניל טהור או כפית תמצית וניל
- 3 חלמונים
- 4 כפות סוכר
- 2 כפות קמח לכל מטרה
- 2 כפות קורנפלור
- קורט כורכום
לבצק:
- 1/4 כוס חלב 3%
- 1 כף דבש
- ½1 כפיות שמרים יבשים
- 2 ביצים, טרופות קלות
- 3/4 כוס קמח לכל מטרה
- 2 כפות סוכר
- ½ כפית מלח
1 כוס + 2 כפות קמח לחם - ½ כוס חמאה בטמפרטורת החדר
לציפוי:
- 4 כפות חמאה
- 4 כפות סוכר
- 4 כפות דבש
- ¾ כוס שקדים פרוסים
הוראות הכנה:
להכנת הקרם:
- בקערה חסינת חום מערבבים סוכר וחלמונים היטב.
- מנפים קמח לכל מטרה וקורנפלור יחד ומוסיפים לתערובת הביצים.
- מערבבים עד לקבלת קרם חלק.
- בסיר מביאים לרתיחה חלב, כורכום ואבקת ווניל.
- מסירים מהאש ומוסיפים לאט לתערובת הביצים, תוך ערבוב מתמיד.
מחזירים את תערובת הביצים לסיר ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה, תוך ערבוב מתמיד.
כשהתערובת רותחת, טורפים היטב 30 – 60 שניות נוספות עד שהתערובת הופכת סמיכה. - מניחים בצד ומערבבים לפני השימוש, כדי להימנע מגושים.
הכנת הבצק:
- בסיר קטן מחממים חלב ודבש לחום של כ – 45 מעלות.
- יוצקים את התערובת לקערת מיקסר ומוסיפים שמרים.
- מניחים לבלילה לעמוד 10 דקות עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
- מערבבים במהירות נמוכה, מוסיפים בהדרגה ביצים, קמח, סוכר, מלח, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים בהדרגה 1 כוס קמח לחם. מערבבים במהירות בינונית כ -5 דקות, עד שהבצק חלק וגמיש. אם הבצק נדבק לדפנות הקערה, מוסיפים מעט מקמח הלחם שנותר, עד שהבצק מתנתק מדפנות הקערה.
- מוסיפים חמאה, בכל פעם כף אחת, מערבבים במהירות בינונית עד שהיא מתמזגת בבצק.
- מעבירים למשטח עבודה ולשים מעט את הבצק, בכדי להבטיח שהחמאה נטמעה לחלוטין בבצק.
- מעצבים בצק לכדור ומעבירים לקערה משומנת בחמאה.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים למשך שעה וחצי עד שעתיים, עד להכפלת נפחו.
- לשים שוב את הבצק, מחזירים לקערה, מכסים ומכניסים למקרר ל -4 שעות לפחות הבצק צריך להכפיל את נפחו. במידת הצורך, השאירו בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפחו.
- משמנים בחמאה תבנית קפיצית בקוטר 22 סמ'.
- משטחים בעדינות את הבצק בתבנית עד שהוא מכסה את תחתית התבנית. מכסים את התבנית ונותנים לבצק
לתפוח כשעה.
הכנת הציפוי:
- בסיר על להבה נמוכה מביאים לרתיחה עדינה חמאה, סוכר ודבש.
- מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השקדים.
- שופכים את התערובת בצורה אחידה.
- מחממים תנור ל – 175 מעלות, מכניסים את העוגה למרכז התנור ואופים כ 2-25 דקות, עד להזהבה.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים להתקרר למשך 15-20 דקות.
- מוציאים את העוגה מהתבנית ומניחים לה להתקרר לחלוטין.
הרכבת העוגה:
- בעזרת סכין משוננת חותכים את העוגה לשתיים, לרוחבה.
- מורחים את הקרם במרכז ועד לשולי העוגה.
- מניחים בעדינות את השכבה העליונה של העוגה.
בתאבון!
