FoodisGood

חדש באתר
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

עקיצת הדבורה • מתכון לעוגת דבש שמרים קלאסית

מתכון מפורט וברור לעוגת עקיצת הדבורה. עוגת השמרים הקלאסית הזאת פשוט מדהימה! שכבות של בצק שמרים דבש עם קרם מפנק באמצע, אין מי שלא אוהב!

זמן עבודה: 30 דקות | תבנית: קפיצית בקוטר 22 ס"מ.

מצרכים:

לקרם:

  • 1/4 כוס חלב 3%
  • ½ כפית אבקת וניל טהור או כפית תמצית וניל
  • 3 חלמונים
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות קמח לכל מטרה
  • 2 כפות קורנפלור
  • קורט כורכום

לבצק:

  • 1/4 כוס חלב 3%
  • 1 כף דבש
  • ½1 כפיות שמרים יבשים
  • 2 ביצים, טרופות קלות
  • 3/4 כוס קמח לכל מטרה
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כפית מלח
    1 כוס + 2 כפות קמח לחם
  • ½ כוס חמאה בטמפרטורת החדר

לציפוי:

  • 4 כפות חמאה
  • 4 כפות סוכר
  • 4 כפות דבש
  • ¾ כוס שקדים פרוסים

הוראות הכנה:

להכנת הקרם:

  1. בקערה חסינת חום מערבבים סוכר וחלמונים היטב.
  2. מנפים קמח לכל מטרה וקורנפלור יחד ומוסיפים לתערובת הביצים.
  3. מערבבים עד לקבלת קרם חלק.
  4. בסיר מביאים לרתיחה חלב, כורכום ואבקת ווניל.
  5. מסירים מהאש ומוסיפים לאט לתערובת הביצים, תוך ערבוב מתמיד.
    מחזירים את תערובת הביצים לסיר ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה, תוך ערבוב מתמיד.
    כשהתערובת רותחת, טורפים היטב 30 – 60 שניות נוספות עד שהתערובת הופכת סמיכה.
  6. מניחים בצד ומערבבים לפני השימוש, כדי להימנע מגושים.

הכנת הבצק:

  1. בסיר קטן מחממים חלב ודבש לחום של כ – 45 מעלות.
  2. יוצקים את התערובת לקערת מיקסר ומוסיפים שמרים.
  3. מניחים לבלילה לעמוד 10 דקות עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
  4. מערבבים במהירות נמוכה, מוסיפים בהדרגה ביצים, קמח, סוכר, מלח, עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים בהדרגה 1 כוס קמח לחם. מערבבים במהירות בינונית כ -5 דקות, עד שהבצק חלק וגמיש. אם הבצק נדבק לדפנות הקערה, מוסיפים מעט מקמח הלחם שנותר, עד שהבצק מתנתק מדפנות הקערה.
  6. מוסיפים חמאה, בכל פעם כף אחת, מערבבים במהירות בינונית עד שהיא מתמזגת בבצק.
  7. מעבירים למשטח עבודה ולשים מעט את הבצק, בכדי להבטיח שהחמאה נטמעה לחלוטין בבצק.
  8. מעצבים בצק לכדור ומעבירים לקערה משומנת בחמאה.
  9. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים למשך שעה וחצי עד שעתיים, עד להכפלת נפחו.
  10. לשים שוב את הבצק, מחזירים לקערה, מכסים ומכניסים למקרר ל -4 שעות לפחות הבצק צריך להכפיל את נפחו. במידת הצורך, השאירו בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפחו.
  11. משמנים בחמאה תבנית קפיצית בקוטר 22 סמ'.
  12. משטחים בעדינות את הבצק בתבנית עד שהוא מכסה את תחתית התבנית. מכסים את התבנית ונותנים לבצק
    לתפוח כשעה.

הכנת הציפוי:

  1. בסיר על להבה נמוכה מביאים לרתיחה עדינה חמאה, סוכר ודבש.
  2. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השקדים.
  3. שופכים את התערובת בצורה אחידה.
  4. מחממים תנור ל – 175 מעלות, מכניסים את העוגה למרכז התנור ואופים כ 2-25 דקות, עד להזהבה.
  5. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים להתקרר למשך 15-20 דקות.
  6. מוציאים את העוגה מהתבנית ומניחים לה להתקרר לחלוטין.

הרכבת העוגה:

  1. בעזרת סכין משוננת חותכים את העוגה לשתיים, לרוחבה.
  2. מורחים את הקרם במרכז ועד לשולי העוגה.
  3. מניחים בעדינות את השכבה העליונה של העוגה.
    בתאבון!

עוד עוגות מיוחדות

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *