FoodisGood

חדש באתר
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

עוגת שמרים הונגרית עם קינמון ואגוזים

הניחוח מדהים והטעם לגמרי עומד בציפיות! מתכון לעוגת שמרים הונגרית מסורתית ומאוד מפורסמת (אורנגלושקה). העוגה עשויה מכדורי שמרים עם קינמון, אגוזים וכל טוב.

זמן עבודה: 20 דקות | סה"כ: 60 דקות | תבנית: עגולה בקוטר 22 ס"מ

מצרכים:

  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כוס חלב חם
  • 1/2 כוס + 2 כפות סוכר
  • 4 ביצים גדולות
  • גרידת תפוז אחת
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כוס + 4 כפות חמאה לא מלוחה (280 ג'), חתוכה בטמפרטורת החדר
  • ½ 4 כוסות קמח
  • ½ כפית מלח
  • ½ 1 כוסות אגוזי מלך טחונים
  • 6 כפות סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • 3 כפות פירורי עוגיות חמאה
  • 3/4 כוס ריבת משמש

הוראות הכנה:

  1. ממיסים את השמרים עם חלב חם בקערה גדולה.
  2. מוסיפים 1/4 כוס סוכר, ביצים, גרידת תפוז, וניל וכמחצית מכמות החמאה.
  3. מערבבים בעזרת מערבל ידני עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים בהדרגה את הקמח והמלח ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  5. מכסים את הקערה ומשאירים לנוח שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6. מחממים את התנור ל – 175 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ עם מעט חמאה.
  7. ממיסים את יתרת החמאה ומכניסים לקערה קטנה.
  8. בקערה נפרדת מערבבים אגוזי מלך, סוכר חום , סוכר לבן שנותר, קינמון ופירורי עוגיות.
  9. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כסנטימטר.
  10. קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן עוגיות.
  11. טובלים את העיגולים בחמאה ולאחר מכן בתערובת האגוזים.
  12. מגלגלים את העיגולים לכדור ומכניסים לתבנית, צמודים האחד לשני.
  13. לאחר השלמת שכבה אחת של כדורי בצק בתבנית, מורחים מעליהם כפית ריבה.
  14. מכינים שכבה שנייה – מניחים את עיגולי הבצק בין הרווחים שנוצרו. מורחים שוב בריבה.
  15. ממשיכים למלא עד שהבצק נגמר.
  16. מסיימים בפיזור אגוזי המלך (אך לא בריבה).
  17. אופים בתנור במשך 35 עד 40 דקות, או עד לקבלת צבע זהוב וחום.
  18. משאירים בתבנית מספר דקות, הופכים לצלחת ומגישים חם.
  19. אפשר לחתוך את העוגה בסכין או למשוך ולאכול בידיים.

עוד עוגות מיוחדות

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *