FoodisGood

tabouli-quinoa-salads
לילה טוב: 7 המלצות לארוחת ערב שמקדמת שינה + מתכונים
avocado-salad-boiled-eggs
6 מזונות מומלצים לחיזוק השיער ומניעת נשירה + מתכונים
vegan-chocolate-balls
5 מתכונים מזינים, קלים ומעניינים לשבוע חדש
bean-soup-recipe
5 מרקים כפריים לחמם את הגוף ואת הלב
popular-easy-recipes
35 מתכונים קלים ומומלצים (הכי פופולריים ⭐)
10 minutes dinners
15 ארוחות ערב עד 10 דקות עבודה 🍽️
BLUEBERRY OATMEAL MUFFINS
ארוחת בוקר בריאה וטעימה ב-10 דקות • מתכונים מהירים ⏰
Simple-chocolate-chip-cookies-2
11 עוגיות קלות להכנה (עד 10 דקות עבודה)
french-ratatouille-recipe
ארוחת שבת גורמה • 10 מתכונים שעושים את ההבדל
arancini-recipe
ארוחת שבת בסגנון איטלקי (המתכונים הכי שווים 🤩)
beginners-baking-recipes
14 מתכוני אפייה מתוקים הכי קלים למתחילים
uzbek-bread
16 לחמים ביתיים להוסיף לרפרטואר האפייה שלכם
beniza
בניצה - מאפה פילו וגבינה בלקני
health-bread
לחם בריאות • 5 מתכונים ביתיים וקלים

עוגת שמרים הונגרית עם קינמון ואגוזים

הניחוח מדהים והטעם לגמרי עומד בציפיות! מתכון לעוגת שמרים הונגרית מסורתית ומאוד מפורסמת (אורנגלושקה). העוגה עשויה מכדורי שמרים עם קינמון, אגוזים וכל טוב.

זמן עבודה: 20 דקות | סה"כ: 60 דקות | תבנית: עגולה בקוטר 22 ס"מ

מצרכים:

  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כוס חלב חם
  • 1/2 כוס + 2 כפות סוכר
  • 4 ביצים גדולות
  • גרידת תפוז אחת
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כוס + 4 כפות חמאה לא מלוחה (280 ג'), חתוכה בטמפרטורת החדר
  • ½ 4 כוסות קמח
  • ½ כפית מלח
  • ½ 1 כוסות אגוזי מלך טחונים
  • 6 כפות סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • 3 כפות פירורי עוגיות חמאה
  • 3/4 כוס ריבת משמש

הוראות הכנה:

  1. ממיסים את השמרים עם חלב חם בקערה גדולה.
  2. מוסיפים 1/4 כוס סוכר, ביצים, גרידת תפוז, וניל וכמחצית מכמות החמאה.
  3. מערבבים בעזרת מערבל ידני עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים בהדרגה את הקמח והמלח ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  5. מכסים את הקערה ומשאירים לנוח שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6. מחממים את התנור ל – 175 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ עם מעט חמאה.
  7. ממיסים את יתרת החמאה ומכניסים לקערה קטנה.
  8. בקערה נפרדת מערבבים אגוזי מלך, סוכר חום , סוכר לבן שנותר, קינמון ופירורי עוגיות.
  9. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כסנטימטר.
  10. קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן עוגיות.
  11. טובלים את העיגולים בחמאה ולאחר מכן בתערובת האגוזים.
  12. מגלגלים את העיגולים לכדור ומכניסים לתבנית, צמודים האחד לשני.
  13. לאחר השלמת שכבה אחת של כדורי בצק בתבנית, מורחים מעליהם כפית ריבה.
  14. מכינים שכבה שנייה – מניחים את עיגולי הבצק בין הרווחים שנוצרו. מורחים שוב בריבה.
  15. ממשיכים למלא עד שהבצק נגמר.
  16. מסיימים בפיזור אגוזי המלך (אך לא בריבה).
  17. אופים בתנור במשך 35 עד 40 דקות, או עד לקבלת צבע זהוב וחום.
  18. משאירים בתבנית מספר דקות, הופכים לצלחת ומגישים חם.
  19. אפשר לחתוך את העוגה בסכין או למשוך ולאכול בידיים.

עוד עוגות מיוחדות

🔥הכי פופולרי עכשיו!
דילוג לתוכן