הניחוח מדהים והטעם לגמרי עומד בציפיות! מתכון לעוגת שמרים הונגרית מסורתית ומאוד מפורסמת (אורנגלושקה). העוגה עשויה מכדורי שמרים עם קינמון, אגוזים וכל טוב.
זמן עבודה: 20 דקות | סה"כ: 60 דקות | תבנית: עגולה בקוטר 22 ס"מ
מצרכים:
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כוס חלב חם
- 1/2 כוס + 2 כפות סוכר
- 4 ביצים גדולות
- גרידת תפוז אחת
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כוס + 4 כפות חמאה לא מלוחה (280 ג'), חתוכה בטמפרטורת החדר
- ½ 4 כוסות קמח
- ½ כפית מלח
- ½ 1 כוסות אגוזי מלך טחונים
- 6 כפות סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- 3 כפות פירורי עוגיות חמאה
- 3/4 כוס ריבת משמש
הוראות הכנה:
- ממיסים את השמרים עם חלב חם בקערה גדולה.
- מוסיפים 1/4 כוס סוכר, ביצים, גרידת תפוז, וניל וכמחצית מכמות החמאה.
- מערבבים בעזרת מערבל ידני עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח והמלח ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
- מכסים את הקערה ומשאירים לנוח שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים את התנור ל – 175 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ עם מעט חמאה.
- ממיסים את יתרת החמאה ומכניסים לקערה קטנה.
- בקערה נפרדת מערבבים אגוזי מלך, סוכר חום , סוכר לבן שנותר, קינמון ופירורי עוגיות.
- מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כסנטימטר.
- קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן עוגיות.
- טובלים את העיגולים בחמאה ולאחר מכן בתערובת האגוזים.
- מגלגלים את העיגולים לכדור ומכניסים לתבנית, צמודים האחד לשני.
- לאחר השלמת שכבה אחת של כדורי בצק בתבנית, מורחים מעליהם כפית ריבה.
- מכינים שכבה שנייה – מניחים את עיגולי הבצק בין הרווחים שנוצרו. מורחים שוב בריבה.
- ממשיכים למלא עד שהבצק נגמר.
- מסיימים בפיזור אגוזי המלך (אך לא בריבה).
- אופים בתנור במשך 35 עד 40 דקות, או עד לקבלת צבע זהוב וחום.
- משאירים בתבנית מספר דקות, הופכים לצלחת ומגישים חם.
- אפשר לחתוך את העוגה בסכין או למשוך ולאכול בידיים.