מתכון לעוגת קינדר בואנו מרשימה במיוחד שמכינים רק למישהו שממש אוהבים. ועגת שכבות בטעם נפלא – אתם חייבים לטעום אותה!
זמן עבודה: 40 דקות | תבנית: עגולה עמוקה בקוטר 18 ס"מ
מצרכים:
לעוגה
- 2 כוסות קמח
- 1.5 כוסות סוכר
- ½ כוס אבקת קקאו
- 1 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- 1 כוס + 2 כפות חלב 3%, בטמפרטורת החדר
- 2 ביצים, בטמפרטורת החדר
- ¼ כוס שמן
- 4 כפות חמאה מומסת
- 1 כפית חומץ לבן או חומץ תפוחים
- 1 כפית תמצית בטעם אגוזי לוז ושוקולד
לקרם
- 1 כוס חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
- 1.5 כוסות אבקת סוכר
- 1 כוס ממרח שוקולד קינדר בואנו
לקישוט העוגה
- ½ כוס שוקולד מריר
- 1 כף חמאה
- חפיסת קינדר בואנו
- סוכריות שוקולד
הוראות הכנה:
הכנת העוגה
- מרפדים תבנית עגולה עמוקה בקוטר 18 ס"מ בנייר אפיה משומן.
- מחממים תנור ל -175 מעלות.
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה קמח, סוכר, אבקת קקאו, סודה לשתייה ומלח.
במהירות נמוכה למשך 30 שניות. - מוסיפים חלב, ביצים, שמן, תמצית בטעם אגוזי לוז וחמאה. מערבבים רק עד שהבלילה חלקה, בערך 15
שניות. - מוסיפים חומץ ומערבבים עוד 10 שניות.
- יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה ואופים כשעה ו -20 דקות, או עד שקיסם הננעץ יוצא יבש.
- נותנים לעוגה להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר.
- מעבירים סכין בין העוגה לדפנות תבנית האפייה לשחרור העוגה מהתבנית.
- מניחים את העוגה על גבי רשת, חותכים את העוגה לרוחבה ליצירת שתי שכבות.
הכנת הקרם
- מקציפים את החמאה למשך כמה דקות.
- מוסיפים אבקת סוכר לחמאה ומקציפים יחד.
- ממיסים שוקולד קינדר בקערה ומשאירים בצד לדקה להתקרר.
- מוסיפים את שוקולד הקינדר בואנו ומקציפים שוב.
להרכבת העוגה
- מורחים קרם חמאה על שכבת העוגה הראשונה.
- מניחים את השכבה הבאה ומכסים את כל העוגה בקרם.
השאירו מעט קרם לקישוט. - הניחו לקרם להתקשות במקרר למשך 20 דקות לערך.
להכנת הקישוט
- ממיסים שוקולד מריר עד לקבלת תערובת חלקה.
- מערבבים פנימה את החמאה.
- מעבירים לשקית זילוף.
מטפטפים בזהירות לאורך דפנות העוגה. השאירו להתייצב למשך זמן קצר. - מצפים את העוגה בשארית הקרם, מפזרים מעל קינדר יחד עם הסוכריות.
