FoodisGood

טבולה קינואה • הסלט הכי מרענן ובריא שיש

עם כל השפע של הירקות הטריים ומבחר עשבי התיבול הריחניים אנחנו יכולים להכין סלטים מרעננים ומלאים בבריאות בקלות. כזה הוא סלט הטבולה קינואה המוצלח הזה – חיבור הטעמים, הצבעוניות והטריות עושה טוב בלב! הסלט הזה בריא, משביע, טעים ומושלם לכל דיאטה.

זמן עבודה: 10 דקות | סלט גדול ומשביע

מצרכים:

להכנת קינואה:

  • 1 כוס קינואה
  • 1 כוס מים
  • 1 כף שמן
  • 1/2 כפית מלח

לסלט:

  • 1 כוס קינואה מבושלת
  • 1 בצל סגול – רצועות דקיקות
  • 1 בצל לבן – קצוץ דק
  • 3 גבעולי בצל ירוק – קצוצים
  • 2 עגבניות – קוביות
  • 1/4 צרור פטרוזיליה – קצוצה דק דק
  • 1/4 צרור כוסברה – קצוצה דק דק

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • מיץ מ-2 לימונים טריים
  • 2 שיני שום כתושות

הוראות הכנה:

  1. להכנת הקינואה: שוטפים היטב את הקינואה תחת מי ברז. בסיר בינוני מבשלים את כל המצרכים (קינואה, מים, שמן, ומלח) למשך 15 דקות. סוגרים להבה ומשאירים עם מכסה למשך עוד 5 דקות. פותחים ומערבבים בעדינות עם מזלג להפרדת גרגירי הקינואה.
  2. את כל מצרכי הרוטב מערבבים היטב בצנצנת או קערה קטנה ומניחים בצד.
  3. בקערת הגשה גדולה מערבבים את הקינואה המבושלת עם כל מצרכי הסלט – בצלים, עגבניות וירק.
  4. שופכים את הרוטב על גבי הסלט, מערבבים היטב ומגישים טרי לשולחן.

עוד מדריכי קינואה מומלצים:

10 מתכוני פיצה זריזים ללא התפחה

מילדים ועד מבוגרים – כולנו אוהבים פיצה! ובתקופה שכולם בבית – הכנו לכם אוסף מתכונים לפיצות ביתיות מהירות ללא התפחה שקל וכיף להכין עם כל המשפחה! ביתי, פשוט, ובעיקר טעים!

קולורבי – ערכים תזונתיים, טיפים ומתכונים

קולרבי (המכונה בעברית כרוב הקלח) הוא ירק ממשפחת הכרוב. פופולארי באירופה ובאסיה וצובר תאוצה ברחבי העולם בגלל היתרונות הבריאותיים והשימושים הקולינריים. בדרך כלל סגול, ירוק

דילוג לתוכן