FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עלי דפנה – ערכים תזונתיים, טיפים ומתכונים

איזה ויטמינים וערכים תזונתיים נמצאים בעלי הדפנה?

היתרונות הבריאותיים המרשימים של עלי הדפנה כוללים את יכולתם לסלק רעלים מהגוף ולהגן עליו מפני דלקות חיידקיות, להאט את תהליך ההזדקנות, להאיץ ריפוי הפצעים, לעזור נגד סוכרת, לשפר את בריאות הלב, להפחית דלקת, להקל על בעיות נשימה, לייעל את העיכול ולמנוע סוגים מסוימים של סרטן.

100 גרם של עלי דפנה שווה ל:

קלוריות: 313
שומן: 8 גרם
כולסטרול: 0 גרם
נתרן: 23 מיליגרם
אשלגן: 529 מיליגרם
פחמימות: 75 גרם
חלבון: 8 גרם
סידן: 834 מיליגרם
ויטמין C: 46.5 מיליגרם
ברזל: 43 מיליגרם
ויטמין B6 : 1.7מיליגרם
מגנזיום: 120 מיליגרם

עוד כתבות בנושא ויטמינים:
ויטמין D • יתרונות בריאותיים
8 מאכלים מובילים לצריכת ויטמין B12
ויטמין C • רשימת מזונות מומלצים

האם עלי הדפנה נחשבים לבריאים?

כן!
מבחינה רפואית, העלים שימשו מאז ימי קדם לטיפול בבעיות הקשורות בכבד, בבטן ובכליות. הם שימשו גם לטיפול בעקיצות דבורים וצרעות. בימינו, צמחי עלי הדפנה עוזרים בטיפול עבור תלונות בריאותיות שונות.

עוד כתבות בנושא בריאות:
8 מאכלים שלא כדאי לאכול בדיאטה
סלטים בריאים ומשביעים • מתכונים מומלצים לדיאטה
8 מאכלים טעימים שתורמים לירידה במשקל + מתכונים

עוד שימוש לא שגרתי…

עלי דפנה נגד ג'וקים במטבח:
עלי הדפנה הם בעלי ריח חזק וטעם מר. עלי הדפנה מכילים שמנים ותרכובת הנקראת אקליפטול. על פי מחקר שנערך עלי הדפנה יעילים בהעלמת חרקים מהמטבח והדחת תיקנים.

דילוג לתוכן