טוויסט מושלם לקינוח האמריקאי הפופולרי – עוגת סמורס עם ביסקוויטים, שוקולד ומרשמלו. העוגה הכי קלה שתכינו אי פעם, עם מרכיבים שכל הילדים אוהבים אבל גם מבוגרים לא יוכלו לסרב.
מתכון לעוגת סמורס
זמן הכנה: 5 דק' | זמן בישול: 15 דק' | סה"כ: 20
מצרכים:
לבסיס:
- 200 גרם בסקוטים מפוררים
- 80 גרם חמאה מומסת
- 1/3 כוס סוכר
למילוי:
- 200 גרם שוקולד חלב
- 200 גרם שוקולד מריר
- 2 חבילות מרשמלו
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית 24 ס"מ בנייר אפייה.
- במעבד מזון, מפוררים את הביסקוויטים לפירורים.
- מוסיפים חמאה מומסת וסוכר ומערבבים מעט, עד שהחמאה נטמעת בביסקוויטים.
- מעבירים לתבנית האפייה ומהדקים היטב לתחתית ובקצוות.
- שוברים את השוקולד לקוביות ומערבבים בקערה את שני הסוגים.
- מניחים מעל בסיס הביסקוויטים קוביות
- שוקולד ומעליהן מסדרים מרשמלו בצורה צפופה, אחד ליד השני.
- מכניסים לתנור ואופים 8-10 דקות, עד שהמרשמלו מתנפח ומשחים.
- מוציאים, מצננים מעט ומגישים.
בתאבון!