מרשמלו – הממתק הקלאסי האהוב עכשיו בגרסה ביתית קלה להכנה. בואו ללמוד איך להכין מרשמלו ביתי במרקם מושלם. מומלץ להכנה ביחד עם הילדים!
זמן עבודה: 15 דקות | תבנית: מלבנית או מרובעת רחבה ועמוקה
מצרכים:
- 2 כפות אבקת ג'לטין
- ½ כוס מים
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס סירופ תירס
- ½ כוס מים
- ¼ כוס אבקת סוכר
- ¼ כוס קורנפלור
- 1 כף תמצית וניל
- 1-2 טיפות צבע מאכל טבעי (לא חובה)
הוראות הכנה:
- משמנים קלות תבנית אפייה.
- מניחים ג'לטין בקערת מיקסר, מוסיפים ½ כוס מים קרים ומניחים במשך כ -5 דקות.
- בקלחת על אש גבוהה מערבבים סוכר, סירופ תירס ו – ¼ כוס מים מביאים לרתיחה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהטמפרטורה מגיעה ל 115 מעלות.
- יוצקים את התערובת החמה לקערת המיקסר באטיות, תוך הפעלת המיקסר במהירות איטית. מגבירים את המהירות לבינונית ומקציפים במשך 7-10 דקות, עד שמתקבל קרם לבן ואוורירי.
- מוסיפים את הווניל ואת צבע המאכל ומקציפים שוב.
- מוזגים לתבנית האפייה ובעזרת מרית משטחים את הקרם בתבנית.
- מניחים על השיש להתייצב למשך 5-10 שעות.
- לאחר ההתייצבות, משחררים בעזרת סכין את המרשמלו מקצוות התבנית.
- מאבקים משטח עבודה או תבנית אפייה גדולה עם קורנפלור ואבקת סוכר.
- מניחים את המרשמלו על המשטח וחותכים לריבועים.
- מערבבים את המרשמלו עם הקורנפלור ואבקת הסוכר ומנערים את העודפים.
![](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2020/10/Homemade-marshmallows1.jpg)