FoodisGood

הסוד הפשוט של השפים להכנת רוטב פסטה מושלם

תשכחו מכל מה שידעתם – רוטב הפסטה שלכם יכול להפוך ממוצלח לבלתי נשכח עם טיפ אחד פשוט!

אז מה הסוד?

רוטב פסטה עשיר וקרמי זה משהו שכולנו מחפשים, והסוד להשיג אותו נמצא ממש במים שבהם אתם מבשלים את הפסטה. מי הבישול של הפסטה, שנראה כאילו אין בהם הרבה שימוש, מכילים למעשה עמילנים שמשתחררים מהפסטה בזמן הבישול. העמילנים האלה הם מה שנותן לרוטב שלכם את המרקם המיוחד שגורם לו להיצמד לפסטה בצורה מושלמת.

איך זה עובד?

אחרי שהפסטה מבושלת, שמרו כוס אחת ממי הבישול ואל תשפכו אותם הפעם! כשהרוטב שלכם מוכן, הוסיפו את המים בהדרגה תוך כדי ערבוב. המים העמילניים יעבו את הרוטב ויעניקו לו מרקם חלק ואחיד, בדיוק כמו במסעדות.

קבלו את המתכונים הכי מומלצים:

טיפים לשדרוג הרוטב

הסוד לרוטב פסטה מושלם מתחיל במי הבישול העמילניים של הפסטה, שמעניקים לרוטב מרקם קרמי וטעים יותר. אבל כדי להפוך את המנה למשהו באמת מיוחד, חשוב גם להשתמש בעגבניות איכותיות, לתבל עם עשבי תיבול טריים, ולהוסיף נגיעה של חמאה או שמן זית בסוף הבישול.

  • 🍅 שימוש בעגבניות איכותיות ורעננות: עגבניות בשלות וטובות הן בסיס מצוין לרוטב טעים במיוחד.

  • 🌿 תיבול עם עשבי תיבול טריים: בזיליקום, פטרוזיליה, או אורגנו יכולים להוסיף טעם רענן ועמוק לרוטב שלכם.

  • 🧈 הוספת חמאה או שמן זית בסוף הבישול: מעט חמאה או שמן זית טובים יכולים לעגל את טעמי הרוטב ולהוסיף לו קרמיות נעימה.

מתכון: פילאף בווק (אורז, בשר וירקות)

מנה מרשימה וטעימה שמכינים בווק! פילאף הוא תבשיל אורז ובשר עשיר בטעמים שמאוד מתאים לשבת ולאירוח. בעזרת המתכון הבא תלמדו איך להכין פילאף אותנטי נהדר.

4 מתכוני קציצות מטוגנות לכל המשפחה

יש מגוון מתכונים לקציצות מטוגנות, אבל אלו מושלמות לכל המשפחה. מתכוני קציצות קלות להכנה – מקציצות עוף עסיסיות ועד קציצות תפוחי אדמה, יש כאן משהו לכל אחד!

בשר סצ'ואן • נתחי בקר בסגנון אסייתי

מתכון לבשר סצ'ואן – מנת בשר בקר מוקפץ ומבושל בקדירת ירקות.
מנה נפלאה וסופר פופולרית במסעדות האסייתיות בישראל. הסצ'ואן במקורו הוא פיקנטי וכך גם במתכון, אבל אפשר להכין גם ללא החריפות. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

טופו מוקפץ ברוטב סויה ודבש

מנת טופו מוקפץ ברוטב סויה ודבש, מנה בניחוח אסיאתי שמגישים לצד אורז לבן ויחד מרכיבים ארוחה מלאה וטעימה. אפשר להכפיל כמויות בהתאם למספר הסועדים.

צ'יפס קריספי • איך להכין צ'יפס מסעדות (+8 תיבולים מיוחדים)

צ’יפס רך הוא צ’יפס עצוב. למעשה, אי אפשר אפילו לקרוא לו צ’יפס, אלא מקלות תפוחי אדמה. אם אתם רוצים לשדרג ולהכין צ’יפס קריספי בדיוק כמו במסעדות, פשוט עקבו אחר ההוראות הללו להכנת צ’יפס מסעדות אמיתי, בחרו תיבול מתאים והחלו לטגן.

דילוג לתוכן