FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לביבות ירק מהמטבח העיראקי

הלביבות הללו נטרפות ברגע שיוצאות מהמחבת ואפילו הילדים אוהבים אותן! מתכון ללביבות ירק מטוגנות, קלות להכנה וסופר ממכרות. מאוד מומלצות כתוספת לארוחת צהריים של יום שישי.

זמן עבודה: 20 דקות | 15-17 לביבות

מצרכים:

  • 2 תפוחי אדמה גדולים
  • בצל גדול
  • גזר בינוני
  • 2 ביצים
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית פפריקה אדומה
  • 1/4 כפית תבלין בהרט לקציצות (לא חובה אך משדרג)
  • 1/4 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 2 גבעולים של בצל ירוק

הוראות הכנה:

  1. מגרדים בצל, תפוחי אדמה וגזר בפומפייה, סוחטים נוזלים בין כפות הידיים ומניחים בקערה גדולה.
  2. קוצצים טוב את כל הירק, מוסיפים את הירק לקערת הירקות.
  3. מוסיפים לקערה את כל התבלינים, מערבבים היטב, מוסיפים ביצים ושוב מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.
  4. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת גדולה ורחבה ומטגנים את הלביבות, כף גדושה ללביבה, טיגון מכל צד עד להשחמה. מוציאים לנייר סופג.

הערות וטיפים למתכון:

  • לא ניתן להכין לביבות אפויות, המתכון מתאים לטיגון בלבד.
  • הירק היחיד שניתן לוותר עליו הוא גזר.
  • את הלביבות ניתן לאכול חמות וגם קרות, נשמרות היטב במקרר למשך 3 ימים.

עוד מתכוני לביבות שכדאי לנסות:

דילוג לתוכן