הלביבות הללו נטרפות ברגע שיוצאות מהמחבת ואפילו הילדים אוהבים אותן! מתכון ללביבות ירק מטוגנות, קלות להכנה וסופר ממכרות. מאוד מומלצות כתוספת לארוחת צהריים של יום שישי.
זמן עבודה: 20 דקות | 15-17 לביבות
מצרכים:
- 2 תפוחי אדמה גדולים
- בצל גדול
- גזר בינוני
- 2 ביצים
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית פפריקה אדומה
- 1/4 כפית תבלין בהרט לקציצות (לא חובה אך משדרג)
- 1/4 צרור כוסברה
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 2 גבעולים של בצל ירוק
הוראות הכנה:
- מגרדים בצל, תפוחי אדמה וגזר בפומפייה, סוחטים נוזלים בין כפות הידיים ומניחים בקערה גדולה.
- קוצצים טוב את כל הירק, מוסיפים את הירק לקערת הירקות.
- מוסיפים לקערה את כל התבלינים, מערבבים היטב, מוסיפים ביצים ושוב מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת גדולה ורחבה ומטגנים את הלביבות, כף גדושה ללביבה, טיגון מכל צד עד להשחמה. מוציאים לנייר סופג.
הערות וטיפים למתכון:
- לא ניתן להכין לביבות אפויות, המתכון מתאים לטיגון בלבד.
- הירק היחיד שניתן לוותר עליו הוא גזר.
- את הלביבות ניתן לאכול חמות וגם קרות, נשמרות היטב במקרר למשך 3 ימים.