FoodisGood

לביבות קישואים פריכות וממכרות

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
המלצה חמה על לביבות קישואים עם ירק ובצל ירוק – לביבות מפתיעות במרקם נהדר שמכינים ממש בקלות. הן מושלמות לארוחת ערב קלילה, כדאי להגיש לצד יוגורט יווני וסלט טרי. ניתן גם לשדרג את הלביבות עם ירקות שאוהבים (להחליף קישוא אחד בגזר למשל) ואפילו להוסיף גבינה.

זמן עבודה: 15 דקות | 15-20 לביבות

מצרכים:

  • 4 קישואים
  • 2 ביצים
  • חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
  • 2 עלי בצל ירוק קצוצים
  • ½ כוס קמח
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. את הקישואים מגרדים בפומפייה בחורים הבינוניים, סוחטים היטב מנוזלים ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את שאר מצרכי הלביבות (ביצים, ירק קצוץ, קמח, אבקת שום, כורכום, אבקת אפייה, מלח ופלפל) ומערבבים היטב.
  3. משתמשים במחבת רחבה וכבדה ובה מחממים שמן בכמות של פחות מחצי עמוק על להבה בינונית.
  4. כשחם, יוצקים את הלביבות בכמות של כף לא גדושה לכל לביבה, מטגנים 3 דקות מכל צד להשחמה.
  5. מוציאים לנייר סופג ומצננים מעט.

הערות ושדרוגים ללביבות קישואים מושלמות:

  • ניתן להמיר קישוא אחד בגזר קטן או בחצי בטטה קטנה ובכך להוסיף קצת מתיקות ללביבות.
  • ניתן להוסיף גם מעט גבינה קשה מפוררת כמו פטה, צהובה, בולגרית וכד'.. כמות של כ-3 כפות גבינה מפוררת יוסיפו מאוד למרקם הלביבות.
  • הלביבות משתלבות נהדר בתוך כריך מבאגט עם קצת מיונז וירקות טריים.
  • לשמירת הלביבות במקרר יש לחכות שהלביבות יתקררו לחלוטין בטמפרטורת החדר ואז לעטוף את הצלחת בניילון נצמד.
  • לחימום מחדש ניתן לחמם בתנור על 180 מעלות כ-10 דקות או במיקרוגל.

עוד ארוחות ערב משפחתיות וקלות להכנה

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

חדשים באתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.