לביבות טעימות, קלות להכנה ונהדרות לארוחת ערב. כל המרכיבים הופכים במהירות ללביבות טעימות ובריאות, אפויות בתנור (אפשר גם לטגן). המתכון בסיסי ואפשר לשדרג אותו עם תוספות שאתם אוהבים: עשבי תיבול, תבלינים או ירקות נוספים כמו תפוחי אדמה, קישואים או בטטה.
מתכון ללביבות גזר
זמן עבודה: 10 דקות | זמן טיגון: 15 דקות | סה"כ: 35 דקות
מצרכים:
- 4 גזרים קלופים
- 1 בצל קטן
- 3 כפות פירורי לחם / שיבולת שועל
- 2 ביצים
- שן שום כתושה
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כף כוסברה טרייה קצוצה או כל ירק תבלין אחר שאוהבים (שמיר / פטרוזיליה וכד'..)
הוראות הכנה:
- מגרדים את הגזר והבצל בפומפייה או במעבד מזון וסוחטים היטב את הנוזלים.
- מערבבים בקערה את כל מצרכים הלביבות לתערובת אחידה.
- לאפיית הלביבות: מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומסדרים לביבות בתבנית – ככף לכל לביבה. אופים בתנור למשך 20 דקות, הופכים ואופים עוד 20-25 דקות, עד להזהבה.
לטיגון: מחממים שמן במחבת. בעזרת 2 כפות לוקחים כמות של כף מהתערובת, מעצבים לביבות שטוחות ומניחים במחבת.
מטגנים בשמן, עד להזהבה יפה משני הצדדים. מוציאים ומניחים על נייר סופג. - מגישים לצד שמנת חמוצה.
בתאבון!