FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

לביבות גזר אפויות בתנור

לביבות טעימות, קלות להכנה ונהדרות לארוחת ערב. כל המרכיבים הופכים במהירות ללביבות טעימות ובריאות, אפויות בתנור (אפשר גם לטגן). המתכון בסיסי ואפשר לשדרג אותו עם תוספות שאתם אוהבים: עשבי תיבול, תבלינים או ירקות נוספים כמו תפוחי אדמה, קישואים או בטטה.

מתכון ללביבות גזר

זמן עבודה: 10 דקות | זמן טיגון: 15 דקות | סה"כ: 35 דקות

מצרכים:

  • 4 גזרים קלופים
  • 1 בצל קטן
  • 3 כפות פירורי לחם / שיבולת שועל
  • 2 ביצים
  • שן שום כתושה
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כף כוסברה טרייה קצוצה או כל ירק תבלין אחר שאוהבים (שמיר / פטרוזיליה וכד'..)

הוראות הכנה:

  1. מגרדים את הגזר והבצל בפומפייה או במעבד מזון וסוחטים היטב את הנוזלים.
  2. מערבבים בקערה את כל מצרכים הלביבות לתערובת אחידה.
  3. לאפיית הלביבות: מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומסדרים לביבות בתבנית – ככף לכל לביבה. אופים בתנור למשך 20 דקות, הופכים ואופים עוד 20-25 דקות, עד להזהבה.
    לטיגון: מחממים שמן במחבת. בעזרת 2 כפות לוקחים כמות של כף מהתערובת, מעצבים לביבות שטוחות ומניחים במחבת.
    מטגנים בשמן, עד להזהבה יפה משני הצדדים. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  4. מגישים לצד שמנת חמוצה.
    בתאבון!

מתכוני לביבות שכדאי לנסות:

  1. לביבות תפוחי אדמה שמנמנות
  2. לביבות בטטה ב-5 דרכים
  3. לביבות גבינה מתוקות מהירות הכנה
  4. לביבות ירק במגוון טעמים