FoodisGood

עוגת תפוזים של סבתא • הכי עסיסית מ-5 מצרכים בלבד

עוגת תפוזים כמו של פעם – עסיסית, רכה ומוצלחת שמכינים בקלות, והתוצאה? ריח תפוזים מתקתק בכל הבית ופרוסות נדיבות של עוגה מדהימה. את העוגה הזאת מכינים בכל שישי ומכניסים הביתה אווירה מנצחת.

זמן עבודה: 15 דקות | תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

מצרכים:

  • 4 ביצים
  • 2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח + שקית אבקת אפייה)
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ מתפוזים סחוטים
  • 1 כוס סוכר
  • לזיגוג: סירופ מייפל (אופציונלי)

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מפרידים חלמונים וחלבונים ל-2 קערות נפרדות. לקערת החלמונים מוסיפים אבקת אפייה, מערבבים ומניחים בצד.
  3. את קערת החלבונים מקציפים לכמה שניות, ממשיכים להקציף ותוך כדי הקצפה מוסיפים לקערה כוס סוכר (בהדרגה). ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב.
  4. ממשיכים להקציף ומצרפים לקערה את קערת החלמונים – מוסיפים לאט לאט.
  5. תוך כדי הקצפה מוסיפים לקערה בהדרגה את השמן, מיץ התפוזים והקמח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  6. משמנים קלות את התבנית ויוצקים פנימה את הבלילה.
  7. אופים בתנור החם למשך חצי שעה, או עד שהחלק העליון של העוגה מקבל גוון זהוב. מוציאים כאשר קיסם שהוכנס למרכז העוגה יוצא יבש.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ובאותו הרגע מזגגים אותה בנדיבות בסירופ מייפל.
  9. מצננים ומגישים פרוסות נדיבות, בתיאבון!

עוד עוגות בטעם של פעם:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.