עוגת תפוזים כמו של פעם – עסיסית, רכה ומוצלחת שמכינים בקלות, והתוצאה? ריח תפוזים מתקתק בכל הבית ופרוסות נדיבות של עוגה מדהימה. את העוגה הזאת מכינים בכל שישי ומכניסים הביתה אווירה מנצחת.
זמן עבודה: 15 דקות | תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
מצרכים:
- 4 ביצים
- 2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח + שקית אבקת אפייה)
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס מיץ מתפוזים סחוטים
- 1 כוס סוכר
- לזיגוג: סירופ מייפל (אופציונלי)
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מפרידים חלמונים וחלבונים ל-2 קערות נפרדות. לקערת החלמונים מוסיפים אבקת אפייה, מערבבים ומניחים בצד.
- את קערת החלבונים מקציפים לכמה שניות, ממשיכים להקציף ותוך כדי הקצפה מוסיפים לקערה כוס סוכר (בהדרגה). ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב.
- ממשיכים להקציף ומצרפים לקערה את קערת החלמונים – מוסיפים לאט לאט.
- תוך כדי הקצפה מוסיפים לקערה בהדרגה את השמן, מיץ התפוזים והקמח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- משמנים קלות את התבנית ויוצקים פנימה את הבלילה.
- אופים בתנור החם למשך חצי שעה, או עד שהחלק העליון של העוגה מקבל גוון זהוב. מוציאים כאשר קיסם שהוכנס למרכז העוגה יוצא יבש.
- מוציאים את העוגה מהתנור ובאותו הרגע מזגגים אותה בנדיבות בסירופ מייפל.
- מצננים ומגישים פרוסות נדיבות, בתיאבון!