מנה מרשימה וטעימה שמכינים בווק! פילאף הוא תבשיל אורז ובשר עשיר בטעמים שמאוד מתאים לשבת ולאירוח. בעזרת המתכון הבא תלמדו איך להכין פילאף אותנטי נהדר.
מצרכים:
- 400 גרם טלה (כתף / חזה / שוק)
- 3 גזרים
- בצל
- 1 ורבע כוסות אורז יסמין
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פלפל
- כף יין לבישול (רצוי לבן)
- 50 גרם צימוקים
- 400 מ"ל מים
הוראות הכנה:
- משרים את האורז במים כ – 20 דקות.
- חותכים את הבשר לחתיכות בעובי 1 ס"מ.
- פורסים את הבצל, חותכים את הגזר לרצועות.
- מחממים ווק על אש גבוהה ומוסיפים מעט שמן זית.
- מוסיפים את נתחי הבשר ומטגנים עד שהם הופכים שחומים. מוציאים מהווק ומניחים בצד.
- לאותו הווק מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב במשך 2 דקות.
- מוסיפים את הגזר. מטגנים עוד 3 דקות.
- מחזירים את הבשר לווק. מוסיפים יין לבישול, כמון, פלפל ומערבבים.
- מוסיפים 400 מ"ל מים ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הווק וממשיכים לבשל במשך 15 דקות, על אש נמוכה.
- שוטפים את האורז, מסננים ומפזרים אותו על גבי התבשיל בווק.
- כל האורז והמרכיבים בווק צריכים להיות מכוסים בנוזל. אם לא, מוסיפים מעט מים לכסות את כל המרכיבים.
- מכסים את הווק וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ -10 דקות נוספות.
- לאחר כ – 5 דקות מערבבים שוב את התבשיל.
- מוסיפים צימוקים ומבשלים 5-10 דקות נוספות, עד שהאורז מבושל לחלוטין ולא נותר נוזל.
- מתבלים במלח, מעבירים לקערת הגשה ומגישים.