FoodisGood

מתכון: פילאף בווק (אורז, בשר וירקות)

מנה מרשימה וטעימה שמכינים בווק! פילאף הוא תבשיל אורז ובשר עשיר בטעמים שמאוד מתאים לשבת ולאירוח. בעזרת המתכון הבא תלמדו איך להכין פילאף אותנטי נהדר.

מצרכים:

  • 400 גרם טלה (כתף / חזה / שוק)
  • 3 גזרים
  • בצל
  • 1 ורבע כוסות אורז יסמין
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל
  • כף יין לבישול (רצוי לבן)
  • 50 גרם צימוקים
  • 400 מ"ל מים

הוראות הכנה:

  1. משרים את האורז במים כ – 20 דקות.
  2. חותכים את הבשר לחתיכות בעובי 1 ס"מ.
  3. פורסים את הבצל, חותכים את הגזר לרצועות.
  4. מחממים ווק על אש גבוהה ומוסיפים מעט שמן זית.
  5. מוסיפים את נתחי הבשר ומטגנים עד שהם הופכים שחומים. מוציאים מהווק ומניחים בצד.
  6. לאותו הווק מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב במשך 2 דקות.
  7. מוסיפים את הגזר. מטגנים עוד 3 דקות.
  8. מחזירים את הבשר לווק. מוסיפים יין לבישול, כמון, פלפל ומערבבים.
  9. מוסיפים 400 מ"ל מים ומביאים לרתיחה.
  10. מכסים את הווק וממשיכים לבשל במשך 15 דקות, על אש נמוכה.
  11. שוטפים את האורז, מסננים ומפזרים אותו על גבי התבשיל בווק.
  12. כל האורז והמרכיבים בווק צריכים להיות מכוסים בנוזל. אם לא, מוסיפים מעט מים לכסות את כל המרכיבים.
  13. מכסים את הווק וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ -10 דקות נוספות.
  14. לאחר כ – 5 דקות מערבבים שוב את התבשיל.
  15. מוסיפים צימוקים ומבשלים 5-10 דקות נוספות, עד שהאורז מבושל לחלוטין ולא נותר נוזל.
  16. מתבלים במלח, מעבירים לקערת הגשה ומגישים.

עוד מתכוני בשר לאירוח ולשבת

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *