FoodisGood

עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]

עוגיות חמאה קלילות, פריכות ונמסות בפה, עם נוכחות מתוקה של ריבה במרכז. המתכון הזה הוא פשוט להכנה, דורש מינימום מצרכים ומבטיח תוצאה מושלמת בכל פעם. העוגיות האלה הן הליווי המושלם לכוס תה או קפה, והן כל כך טובות שבקושי תצליחו לעצור אחרי אחת.

מצרכים (ל-20 עוגיות)

  • 120 גרם חמאה לא מלוחה בטמפרטורת החדר (1/2 כוס)
  • 60 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס)
  • 1 ביצה
  • 200 גרם קמח (1 ו-2/3 כוס)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • תמצית וניל לפי הטעם
  • קמצוץ מלח
  • 2 כפות ריבה

הוראות הכנה

הכנת הבצק

מקציפים את החמאה בקערה עד שהיא מתרככת והופכת לקרמית, במשך כדקה. מוסיפים את אבקת הסוכר, תמצית הווניל וקמצוץ מלח, ומקציפים שוב במשך שתי דקות עד שהתערובת הופכת לאוורירית וחלקה. מוסיפים את הביצה וממשיכים להקציף במשך שלוש דקות נוספות.

הוספת המרכיבים היבשים

בנפרד, מערבבים את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הלחה ומערבבים רק עד להתאחדות. חשוב לא לערבב יתר על המידה כדי לשמור על המרקם הקליל של העוגיות.

יצירת העוגיות

מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר מסוג 9FT או דומה. מזלפים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, תוך יצירת עיגולים עם שקע קטן במרכז. ממלאים את השקעים בריבת פטל.

אפייה

מחממים תנור ל-190 מעלות, אופים את העוגיות במשך 10 דקות, או עד שהן מקבלות גוון זהבהב קל. מוציאים מהתנור ומאפשרים לעוגיות להתקרר לפני ההגשה.

טיפים והמלצות

  • לשדרוג העוגיות, נסו להשתמש בסוגים שונים של ריבה, כמו שזיפים, תפוזים או פירות יער, כדי לגוון את הטעמים. ניתן גם לפזר מעט אבקת סוכר מעל העוגיות לאחר האפייה למראה אסתטי יותר.
  • לגרסה בריאה יותר, ניתן להחליף חלק מהקמח בקמח מלא.
  • אם אתם רוצים לשמור את העוגיות למשך כמה ימים, אחסנו אותן בכלי אטום במקום יבש וקריר. הן יישארו טעימות ופריכות למשך עד חמישה ימים.
עוגיות ביסקוטי שוקולד פיסטוק מיוחדות

ביסקוטי הוא קינוח איטלקי קלאסי. העוגייה המהממת הזאת עברה שדרוג וכעת תוכלו להכין אותה בגרסת שוקולד מדהימה עם תוספות פיסטוקים ושוקולד צ'יפס. הניחוח מעולה והטעם משגע.

מתכון: עוגיות אמסטרדם הפוכות

הפכנו את עוגיות אמסטרדם המסורתיות (שוקולד מבחוץ ושוקולד לבן מבפנים) וקיבלנו עוגיות מהממות עם הפתעה טעימה בפנים! מתכון לעוגיות אמסטרדם הפוכות וסופר מדליקות!

דילוג לתוכן