FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגיות שיבולת שועל ודבש לבוקר מתוק ובריא

עוגיות בריאות וטעימות שמכינים בזמן קצר ושומרים בצנצנת לרגעים שמתחשק משהו מתוק. משלבות שיבולת שועל, קמח כוסמין ודבש. נהדרות לארוחת בוקר זריזה ומספקות שובע ואנרגיה לאורך זמן.

מתכון לעוגיות שיבולת שועל ודבש

מצרכים:

(ל-20 עוגיות)

  • 1 וחצי כוסות שיבולת שועל
  • 1/2 כוס קמח כוסמין (אפשר להשתמש בקמח לבן)
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 2 ביצים
  • 4 כפות דבש
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון טחון או לפי הטעם
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מקציפים במיקסר חמאה וסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
  3. מוסיפים ביצה אחת אחרי השנייה, וניל ודבש ומערבבים.
  4. מוסיפים אבקת אפייה, מלח וקינמון ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים בהדרגה את קמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מוסיפים שיבולת שועל ומערבבים בעזרת מרית עד לאיחוד.
  7. מתקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה. אם התערובת רטובה, מוסיפים מעט קמח.
  8. בעזרת כף קורצים כדורים, מניחים על תבנית האפייה במרווחים של כ – 2 ס"מ ומשטחים מעט.
  9. אופים כ – 10 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות להשחים.
  10. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר היטב.
    מעבירים לצנצנת אטומה עד לשימוש.
    בתאבון!

עוד מתכוני שיבולת שועל מתוקים:

דילוג לתוכן