משהו בגודל ובמרקם של העוגיות הללו הופך אותן לנשנוש המושלם! אצבעות שוקולד צ'יפס מעולות שמכינים כמו עוגה ואז פורסים לאצבעות, לאחר האפייה מתקבלות עוגיות במרקם מעניין ובטעם נהדר.
זמן עבודה: 15 דקות | זמן אפייה: 10-15 דקות | תבנית: מלבנית 25X38
מצרכים:
- 60 גרם חמאה מרוככת
- 2 כפות רסק תפוחים
- 1 כוס סוכר חום
- 1 כף תמצית וניל
- ביצה
- 1.5 כוסות קמח מכל סוג
- 1/2 כפית סוגה לשתייה
- 3/4 כפית מלח
- 1/2 כוס שבבי שוקולד צ'יפס
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה מקציפים יחדיו חמאה, רסק תפוחים, סוכר ותמצית וניל. מקציפים היטב עד שמתקבלת קציפה בהירה ותפוחה. מוסיפים את הביצה ומקציפים שוב לאיחוד.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח עם סודה לשתייה ומלח.
שופכים את תערובת הקמח לקערת הבלילה ומערבבים בתנועות קיפול רק עד שהקמח נטמע בבלילה ואין גושים. - יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים שוקולד צ'יפס בצורה אחידה.
- אופים בתנור החם למשך 10-15 דקות, עד שמתקבל צבע זהוב בחלק העליון והשוליים מתקבל צבע שחום. האצבעות יהיו רכות כשתוציאו את התבנית מהתנור, זה בסדר.
- מניחים את התבנית על השיש לצינון של 10 דקות.
- בעזרת סכין חדה פורסים את העוגה לאורכה ברווחים של כאצבע. לאחר מכן חוצים במרכז לרוחב.
- מעבירים כל אצבע בנפרד לצינון על רשת תנור עד להתייצבות מלאה.
בתאבון!
עוד גרסאות לעוגיות הכי אהובות בעולם: