FoodisGood

עוגיות כנפי מלאך מטוגנות מהמטבח הפולני

עוגיות כנפי מלאך הן עוגיות פולניות פופולריות המוגשות בדרך כלל במועדים חשובים וחגים. באנגלית הן נקראות chrusciki ("קראנצ'יז") – תיאור מושלם לעוגיות המטוגנות המתוקות הללו! המרקם שלהן פריך אבל נמס בפה לאחר כמה שניות, הטעם שלהן מתוק מתוק והן מתאימות לכולם, לא צריך להיות אופה מקצועי כדי להצליח להכין את העוגיות הנפלאות הללו.

זמן עבודה: 30 דקות | 50 עוגיות

מצרכים:

  • 2 ביצים
  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס חלב
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • שמן לטיגון
  • אבקת סוכר מעל לעוגיות

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה והמלח יחד.
  2. טורפים את הביצים, החלב והשמנת החמוצה יחד בקערה נוספת.
  3. מוסיפים לאט את החומרים הרטובים לחומרים היבשים עד שהם מתאחדים היטב.
  4. בעזרת הידיים מעבדים את הבצק על משטח מקומח עד לקבלת מרקם חלק. מניחים אותו בצד למשך 15 דקות.
  5. מחממים מחבת עמוקה עם שמן על אש בינונית-נמוכה.
  6. מרדדים את הבצק לריבוע דק ושטוח על משטח מקומח. בעזרת סכין חדה, פורסים אותו לרצועות לאורך ואז לחצי. (תמונות מצורפות מתחת למתכון)
  7. במרכז כל ריבוע חותכים חריץ במרכזו לאורכו, מבלי לחתוך את הקצוות (חריץ כזה – | ).
  8. ליצירת הצורה – לוקחים קצה אחד של כל קלף ומשחילים אותו דרך החריץ ואז מוציאים אותו לצד השני כך שבמרכז העוגייה נוצר גל.
  9. מטגנים את העוגיות בשמן עמוק, בנגלות קטנות, עד שהן מקבלות צבע זהוב.
  10. לאחר מכן, מוציאים לצלחת מרופדת בנייר אפייה.
  11. מפדרים את העוגיות בכמות נדיבה של אבקת סוכר. תיהנו!

שלבי הכנה – עוגיות כנפי מלאך

עוד עוגיות קלאסיות מרחבי העולם שכדאי לנסות:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.