FoodisGood

לביבות קישואים פריכות וממכרות

המלצה חמה על לביבות קישואים עם ירק ובצל ירוק – לביבות מפתיעות במרקם נהדר שמכינים ממש בקלות. הן מושלמות לארוחת ערב קלילה, כדאי להגיש לצד יוגורט יווני וסלט טרי. ניתן גם לשדרג את הלביבות עם ירקות שאוהבים (להחליף קישוא אחד בגזר למשל) ואפילו להוסיף גבינה.

זמן עבודה: 15 דקות | 15-20 לביבות

מצרכים:

  • 4 קישואים
  • 2 ביצים
  • חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
  • 2 עלי בצל ירוק קצוצים
  • ½ כוס קמח
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. את הקישואים מגרדים בפומפייה בחורים הבינוניים, סוחטים היטב מנוזלים ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את שאר מצרכי הלביבות (ביצים, ירק קצוץ, קמח, אבקת שום, כורכום, אבקת אפייה, מלח ופלפל) ומערבבים היטב.
  3. משתמשים במחבת רחבה וכבדה ובה מחממים שמן בכמות של פחות מחצי עמוק על להבה בינונית.
  4. כשחם, יוצקים את הלביבות בכמות של כף לא גדושה לכל לביבה, מטגנים 3 דקות מכל צד להשחמה.
  5. מוציאים לנייר סופג ומצננים מעט.

הערות ושדרוגים ללביבות קישואים מושלמות:

  • ניתן להמיר קישוא אחד בגזר קטן או בחצי בטטה קטנה ובכך להוסיף קצת מתיקות ללביבות.
  • ניתן להוסיף גם מעט גבינה קשה מפוררת כמו פטה, צהובה, בולגרית וכד'.. כמות של כ-3 כפות גבינה מפוררת יוסיפו מאוד למרקם הלביבות.
  • הלביבות משתלבות נהדר בתוך כריך מבאגט עם קצת מיונז וירקות טריים.
  • לשמירת הלביבות במקרר יש לחכות שהלביבות יתקררו לחלוטין בטמפרטורת החדר ואז לעטוף את הצלחת בניילון נצמד.
  • לחימום מחדש ניתן לחמם בתנור על 180 מעלות כ-10 דקות או במיקרוגל.

עוד ארוחות ערב משפחתיות וקלות להכנה

קציצות ירק בתנור בקלי קלות

מגרדים, מערבבים ואופים בתנור. המתכון הקלאסי לקציצות ירק עבר כמה שינויים קטנים כדי להתאים לגרסה היותר בריאה שלו – קציצות ירק אפויות בתנור.

סלט עוף ברוטב ויניגרט • מתכון מעולה

מתכון בריא לסלט עוף עם המון מרכיבים מזינים. הוא מושלם לארוחת צהריים או ערב קלה. העוף הוא מקור טוב לחלבון, האבוקדו הוא מקור מצוין לשומן בריא והירקות מספקים ויטמינים ומינרלים.

פסטה טונה ותירס מוקרמת

מנת פסטה שיש בה הכל! גבינות, טונה, תירס וכמובן – פסטה. היא סופר קלה להכנה וממש מתאימה לארוחת ערב משפחתית.

דילוג לתוכן