מה שהכי כיף במנות פסטה זה שתמיד אפשר לחדש איתן! היום נלמד להכין מנת פסטה שיש בה הכל! גבינות, טונה, תירס וכמובן – פסטה. היא סופר קלה להכנה וממש מתאימה לארוחת ערב משפחתית. מגישים לצד סלט ירוק ונהנים.
זמן עבודה: 15 דקות | תבנית: פיירקס מלבנית או מרובעת
מצרכים:
- 600 גרם פסטה פנה מבושלת לפי ההוראות שעל האריזה
- 50 גרם חמאה
- 50 גרם קמח לבן
- 600 מ"ל חלב
- 250 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 2 פחיות של 160 גרם טונה, מסוננות
- פחית תירס מתוק 330 גרם, מסוננת
- חופן גדול פטרוזיליה קצוצה או עירית קצוצה
- 👈 מגישים לצד סלט ירוק כמובן
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
- ממיסים חמאה בסיר ומערבבים פנימה קמח.
מבשלים במשך דקה אחת, מערבבים ומוסיפים בהדרגה חלב, מבשלים על להבה נמוכה תוך ערבוב, עד לקבלת רוטב לבן סמיך. - את הפסטה מערבבים עם הרוטב הלבן, שתי קופסאות טונה ופחית אחת של תירס מתוק. מוסיפים חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה ואז מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מעבירים הכל לתבנית אפייה ומעליה מפזרים את הגבינה הצהובה.
- אופים 15-20 דקות, עד שהגבינה למעלה מזהיבה ומתחילה להשחים.
- מוציאים מהתנור ומניחים על השיש ל-10 דקות. מוזגים לצלחות הגשה וטורפים בהנאה!