FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פסטה טונה ותירס מוקרמת

מה שהכי כיף במנות פסטה זה שתמיד אפשר לחדש איתן! היום נלמד להכין מנת פסטה שיש בה הכל! גבינות, טונה, תירס וכמובן – פסטה. היא סופר קלה להכנה וממש מתאימה לארוחת ערב משפחתית. מגישים לצד סלט ירוק ונהנים.

זמן עבודה: 15 דקות | תבנית: פיירקס מלבנית או מרובעת

מצרכים:

  • 600 גרם פסטה פנה מבושלת לפי ההוראות שעל האריזה
  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם קמח לבן
  • 600 מ"ל חלב
  • 250 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 2 פחיות של 160 גרם טונה, מסוננות
  • פחית תירס מתוק 330 גרם, מסוננת
  • חופן גדול פטרוזיליה קצוצה או עירית קצוצה
  • 👈 מגישים לצד סלט ירוק כמובן

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
  2. ממיסים חמאה בסיר ומערבבים פנימה קמח.
    מבשלים במשך דקה אחת, מערבבים ומוסיפים בהדרגה חלב, מבשלים על להבה נמוכה תוך ערבוב, עד לקבלת רוטב לבן סמיך.
  3. את הפסטה מערבבים עם הרוטב הלבן, שתי קופסאות טונה ופחית אחת של תירס מתוק. מוסיפים חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה ואז מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  4. מעבירים הכל לתבנית אפייה ומעליה מפזרים את הגבינה הצהובה.
  5. אופים 15-20 דקות, עד שהגבינה למעלה מזהיבה ומתחילה להשחים.
  6. מוציאים מהתנור ומניחים על השיש ל-10 דקות. מוזגים לצלחות הגשה וטורפים בהנאה!

קבלו השראה לארוחת הערב הבאה שלכם:

דילוג לתוכן