FoodisGood

קי-ליים פאי קלאסי (Key lime pie)

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
הקינוח הקלאסי האמריקאי הזה משלב את כל הטעמים הכי טובים – חמיצות, מתיקות ומרקם קראנצ'י שמשתלב עם קרם, לא פלא שהקינוח הזה כל-כך מפורסם! לפניכם המתכון הקלאסי להכנת קינוח הקי-ליים פאי האולטימטיבי!

זמן הכנה: 15 דק' | זמן אפייה: 30 דק' | סה"כ: 45 דק'

מצרכים:

לתחתית הפאי:

  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 3 כפות כוס סוכר
  • 80 גרם חמאה מומסת, בטמפרטורת החדר

לקרם הליים:

  • 1 כוס מיץ ליים או מיץ לימון
  • גרידה מלימון אחד
  • 1 פחית חלב מרוכז
  • 4 חלמונים

לציפוי:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 3 כפות אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
  2. משמנים תבנית פאי נשלפת 24 ס"מ.

להכנת תחתית הפאי:

  1. טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון לפירורים במרקם חולי.
  2. מוסיפים חמאה מומסת וסוכר ומערבבים עד לאיחוד.
  3. משטחים בתבנית האפייה ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות.
  4. אופים כ – 10 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומצננים 10 דקות לפחות.

בזמן שהתחתית בתנור מכינים את קרם הליים:

  1. טורפים בקערה את כל מרכיבי הקרם עד לאיחוד.
  2. יוצקים את הקרם על בסיס העוגה ומיישרים את הקרם.
  3. מחזירים לתנור ואופים 20 דקות, עד שהעוגה מזהיבה בחלק העליון אבל עדין מעט רכה במרכז.
  4. מוציאים מהתנור ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות.

להגשת המנה:

  1. מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת מוצקה.
  2. מורחים בעדינות את הקצפת על העוגה, מקשטים בפלחי ליים ומגישים. אפשר לקשט בקצפת בעזרת שקית זילוף מעל.
  3. טעם העוגה משתבח לאחר קירור במקרר.
    בתאבון!
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email