הקינוח הקלאסי האמריקאי הזה משלב את כל הטעמים הכי טובים – חמיצות, מתיקות ומרקם קראנצ'י שמשתלב עם קרם, לא פלא שהקינוח הזה כל-כך מפורסם! לפניכם המתכון הקלאסי להכנת קינוח הקי-ליים פאי האולטימטיבי!
זמן הכנה: 15 דק' | זמן אפייה: 30 דק' | סה"כ: 45 דק'
מצרכים:
לתחתית הפאי:
- 200 גרם ביסקוויטים
- 3 כפות כוס סוכר
- 80 גרם חמאה מומסת, בטמפרטורת החדר
לקרם הליים:
- 1 כוס מיץ ליים או מיץ לימון
- גרידה מלימון אחד
- 1 פחית חלב מרוכז
- 4 חלמונים
לציפוי:
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 3 כפות אבקת סוכר
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- משמנים תבנית פאי נשלפת 24 ס"מ.
להכנת תחתית הפאי:
- טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון לפירורים במרקם חולי.
- מוסיפים חמאה מומסת וסוכר ומערבבים עד לאיחוד.
- משטחים בתבנית האפייה ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות.
- אופים כ – 10 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומצננים 10 דקות לפחות.
בזמן שהתחתית בתנור מכינים את קרם הליים:
- טורפים בקערה את כל מרכיבי הקרם עד לאיחוד.
- יוצקים את הקרם על בסיס העוגה ומיישרים את הקרם.
- מחזירים לתנור ואופים 20 דקות, עד שהעוגה מזהיבה בחלק העליון אבל עדין מעט רכה במרכז.
- מוציאים מהתנור ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות.
להגשת המנה:
- מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת מוצקה.
- מורחים בעדינות את הקצפת על העוגה, מקשטים בפלחי ליים ומגישים. אפשר לקשט בקצפת בעזרת שקית זילוף מעל.
- טעם העוגה משתבח לאחר קירור במקרר.
בתאבון!