FoodisGood

סלט עוף ברוטב ויניגרט • מתכון מעולה

מחפשים מתכון בריא וטעים לארוחה הבאה שלכם? נסו את סלט העוף הזה שמוגש עם רוטב ויניגרט. מתכון בריא לסלט עוף עם המון מרכיבים מזינים. הוא מושלם לארוחת צהריים או ערב קלה. העוף הוא מקור טוב לחלבון, האבוקדו הוא מקור מצוין לשומן בריא והירקות מספקים ויטמינים ומינרלים. רוטב הוויניגרט עשוי משמן זית, לימון וחרדל דיז'ון ומוסיף טעם נפלא לסלט.

זמן עבודה: 10 דקות | סלט גדול ומשביע

מצרכים:

לחזה עוף

  • 2 פרוסות חזה עוף
  • מלח ופלפל
  • מעט כורכום
  • מעט פפריקה מתוקה
  • שמן זית

לסלט

  • 1 מלפפון גדול
  • חופן עגבניות שרי
  • 5 עלי חסה גדולים
  • 3/4 כוס גרגירי חומוס משימורים
  • 1/2 בצל סגול
  • 1/2 אבוקדו בשל

לרוטב ויניגרט

  • 4-5 כפות שמן זית
  • חצי כפית חרדל דיז'ון גרגירים
  • חצי כפית דבש
  • כפית מיץ לימון
  • מעט מלח

הוראות הכנה:

  1. מתחילים בהכנת חזה העוף – בקערה קטנה מערבבים שמן עם תבלינים, מוסיפים את חזה העוף, מכסים ומניחים במקרר לרבע שעה. לאחר השריית חזה העוף מטגנים אותו על מחבת פסים חמה עד שהוא מוכן. כ-7 דקות טיגון.
  2. בקערה גדולה מערבבים מלפפון חתוך לקוביות, עגבניות שרי חצויות, בצל סגול פרוס דק ועלי חסה חתוכים גס.
  3. מסדרים מעל לירקות – אבקודו פרוס, גרגירי חומוס ואת חזה העוף כשהוא פרוס לרצועות.
  4. בקערה קטנה מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב ומגישים לצד הסלט. בתאבון!

טיפים, שינויים ושדרוגים לסלט חזה עוף מושלם

  • כמות חזה העוף תמיד תהיה בכמות ישירה לירקות כך שאם אתם מכינים סלט גדול למספר אנשים יש להכפיל את כמות הירקות בהתאם לכמות חזות העוף שאתם מכינים.
  • גרגירי החומוס מוסיפים טעם ומרקם נפלא לסלט אבל בהחלט אפשר לוותר עליהם או להחליף אותם באגוזים קצוצים / חמוציות או כל מה שאוהבים.
  • הסלט הזה לא נשמר היטב במקרר ומומלץ לאכול אותו טרי.
  • רוטב הוויניגרט תמיד יוגש לצד הסלט ולא מעורבב בתוכו היותר וטעם הוויניגרט די דומיננטי.

עוד מתכוני חזה עוף בריאים:

שיתוף
וואטסאפ
פייסבוק
פינטרסט
אימייל

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.