הנה מנה מוצלחת לצהריים שתמיד אפשר לתקתק עם חזה עוף ואיזה ירקות שיש במקרר, מושלם להגשה על אורז! מנה נהדרת וקלה להכנה שמתאימה לילדים ולכל המשפחה.
זמן עבודה: 10 דקות | 5-6 סועדים
מצרכים:
למוקפץ
- 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור
- בצל חתוך לרצועות
- פלפל אדום ופלפל ירוק חתוכים לקוביות קטנות
- חופן אגוזי קשיו קלויים
- 2 כפות שמן
- אפשר להוסיף גם: חופן אפונה קפואה, תירס, גזר גמדי קפוא ועוד…
לרוטב
- 3 שיני שום כתושות
- כף שמן
- ⅓ כוס רוטב סויה
- 1 כף סוכר חום
- 1 כוס מים חמים + כפית אבקת מרק עוף
- ¼ כוס קמח (30 גרם)
הוראות הכנה:
- במחבת ווק מחממים שמן ומקפיצים את קוביות העוף כדקה, מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים בהקפצה כ-4 דקות, עד שהעוף חצי מוכן.
- מוסיפים בצל ומטגנים כ-3 דקות, מוסיפים קוביות פלפלים וקשיו ומקפיצים הכל ביחד כ-5 דקות, עד שהעוף מוכן והבצל רך. מוציאים הכל לצלחת ומניחים בצד.
- באותה המחבת מחממים כף שמן ובה מטגנים את השום כשתי דקות, מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים. מנמיכים ללהבה בינונית ונותנים לרוטב להצטמצם כ-5 דקות.
- מחזירים את תערובת העוף והירקות ומערבבים לציפוי אחיד. מגישים על אורז דביק ונהנים!
בתאבון!
אל תפספסו >> מגוון מתכוני חזה עוף מוקפץ