FoodisGood

בריא ומשביע: מרק אורז וחזה עוף מעולה

המרק הזה הוא המרק המושלם למי שמחפש ארוחה בריאה ומזינה, טעימה וקלה להכנה, מנחמת ומושלמת לימים קרים (ולא רק). המרק מאוד מתאים לילדים ולכל המשפחה.

מתכון למרק אורז קלאסי

זמן הכנה: 15 דקות | זמן בישול: 30 דקות | 6 מנות

מצרכים:

  • כף שמן
  • בצל טחון
  • 3 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 גבעול סלרי, חתוך לקוביות
  • כפית אבקת שום או שן שום כתושה
  • כפית פטרוזיליה מיובשת
  • כפית טימין מיובש
  • כפית מלח
  • ⅛ כפית פלפל שחור
  • 5-6 כוסות מים רותחים
  • 2 חזה עוף חתוך לרצועות
  • כוס אורז שטוף

הוראות הכנה:

  1. בסיר מרק גדול מחממים שמן על אש בינונית-גבוהה.
  2. מוסיפים בצל, גזר וסלרי, מערבבים ומבשלים 3 דקות, עד שהבצל מתחיל להזהיב.
    מוסיפים שום, פטרוזיליה וטימין ומבשלים דקה.
  3. מוסיפים מלח ופלפל, מים וחזה עוף. מוסיפים אורז. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה.
  4. מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים במשך 30 דקות, תוך ערבוב כל 10 דקות, או עד שהירקות והאורז רכים.

עוד מרקים מעולים:

  1. מרק כתום לחורף
  2. מרק חרירה מרוקאי
  3. מרק עוף עם גריסי פנינה
שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן