מגרדים, מערבבים ואופים בתנור. המתכון הקלאסי לקציצות ירק עבר כמה שינויים קטנים כדי להתאים לגרסה היותר בריאה שלו – קציצות ירק אפויות בתנור. התוצאה מעולה והקציצות בריאות ומזינות, מתאימות כמובן לארוחת ערב לכל המשפחה.
שימו ❤️ המתכון הקלאסי כאן >> קציצות ירק מטוגנות
זמן עבודה: 15 דקות | כ-12 לביבות ירק
מצרכים:
- 2 תפוחי אדמה גדולים
- 1 בצל גדול
- 1 גזר בינוני
- 1 קישוא
- 1 ביצה
- 1/4 כפית פפריקה אדומה
- 1/4 כפית תבלין בהרט לקציצות (לא חובה אך משדרג)
- 1/4 צרור כוסברה
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 3 כפות פירורי לחם
- 2 כפות קמח תופח
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה משומן היטב.
- מגרדים בצל, תפוחי אדמה, גזר וקישוא בפומפייה, סוחטים נוזלים בין כפות הידיים ומניחים בקערה גדולה.
- קוצצים טוב את כל הירק, מוסיפים את הירק לקערת הירקות.
- מוסיפים לקערה את כל התבלינים, מערבבים היטב, מוסיפים ביצים, פירורי לחם וקמח ושוב מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.
- יוצרים קציצות עם הידיים ומשטחים אותן מעט בתבנית. משמנים היטב גם את השכבה העליונה בספריי שמן.
- אופים בתנור החם למשך 30 דקות, הופכים את הקציצות וממשיכים באפייה עוד 10-15 דקות, עד שהקציצות משחימות היטב.