FoodisGood

חיפוש

קציצות ירק בתנור בקלי קלות

מגרדים, מערבבים ואופים בתנור. המתכון הקלאסי לקציצות ירק עבר כמה שינויים קטנים כדי להתאים לגרסה היותר בריאה שלו – קציצות ירק אפויות בתנור. התוצאה מעולה והקציצות בריאות ומזינות, מתאימות כמובן לארוחת ערב לכל המשפחה.

שימו ❤️ המתכון הקלאסי כאן >> קציצות ירק מטוגנות

זמן עבודה: 15 דקות | כ-12 לביבות ירק

מצרכים:

  • 2 תפוחי אדמה גדולים
  • 1 בצל גדול
  • 1 גזר בינוני
  • 1 קישוא
  • 1 ביצה
  • 1/4 כפית פפריקה אדומה
  • 1/4 כפית תבלין בהרט לקציצות (לא חובה אך משדרג)
  • 1/4 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 2 כפות קמח תופח

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה משומן היטב.
  2. מגרדים בצל, תפוחי אדמה, גזר וקישוא בפומפייה, סוחטים נוזלים בין כפות הידיים ומניחים בקערה גדולה.
  3. קוצצים טוב את כל הירק, מוסיפים את הירק לקערת הירקות.
  4. מוסיפים לקערה את כל התבלינים, מערבבים היטב, מוסיפים ביצים, פירורי לחם וקמח ושוב מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.
  5. יוצרים קציצות עם הידיים ומשטחים אותן מעט בתבנית. משמנים היטב גם את השכבה העליונה בספריי שמן.
  6. אופים בתנור החם למשך 30 דקות, הופכים את הקציצות וממשיכים באפייה עוד 10-15 דקות, עד שהקציצות משחימות היטב.

אוהבי לביבות? אל תפספסו >>

❤️✡️ מתכונים לשבת
🍽️🤔 רעיונות לארוחת ערב
🆕 חדשים
דילוג לתוכן