המתכון הקלאסי והכי מוצלח להכנת קציצות ירק כולל את הירקות הבסיסיים – קישוא, גזר, בצל ותפוח אדמה. הקציצות פריכות ומזינות בטעם מצוין, אהובות גם על ילדים!
זמן עבודה: 20 דקות | כ-12 קציצות
מצרכים:
- 1 גזר
- 1 קישוא
- 1 בצל
- 1 תפוח אדמה גדול
- 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה (או גם פטרוזיליה וגם כוסברה)
- 3 ביצים
- 3 כפות פירורי לחם
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כורכום (לא חובה אבל משדרג)
- שמן לטיגון הקציצות
שימו ❤️ >> אוסף לביבות • 20+ מתכונים מומלצים!
הוראות הכנה:
- מגרדים בפומפייה על הצד הבינוני את הגזר, הקושיא, הבצל ותפוח האדמה.
- סוחטים בין 2 ידיים כמה שניתן ומניחים בקערה יבשה.
- מוסיפים את הירק הקצוץ, ביצים, פירורי לחם ותבלינים ומערבבים היטב.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות בכמות של כף גדושה מאוד לכל קציצה, מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
- עורמים על נייר סופג ומגישים חם לצב מטבל יוגורט וסלט טרי. תיהנו!
עוד קציצות מומלצות:
הערות, שינויים ושדרוגים להכנת קציצות ירק מושלמות
- אפשר גם קציצות אפויות: הוסיפו כף שמן לעיסת הקציצות, סדרו על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, שמנו גם מעל לקציצות ואפו בתנור חם על 190 מעלות למשך 30 דקות, הפכו ואפו עוד 10 דקות.
- אפשר גם בלי גזר: את הגזר ניתן להחליף בחצי בטטה, תקבלו קציצות יותר מתקתקות.
- אפשר גם ללא גלוטן: החליפו את הפירורי לחם בשיבולת שועל ללא גלוטן.
- אפשר גם עם שום: ניתן להוסיף שן שום כתושה לעיסת הקציצות.