FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קציצות ירק מטוגנות בקלי קלות

המתכון הקלאסי והכי מוצלח להכנת קציצות ירק כולל את הירקות הבסיסיים – קישוא, גזר, בצל ותפוח אדמה. הקציצות פריכות ומזינות בטעם מצוין, אהובות גם על ילדים!

זמן עבודה: 20 דקות | כ-12 קציצות

מצרכים:

  • 1 גזר
  • 1 קישוא
  • 1 בצל
  • 1 תפוח אדמה גדול
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה (או גם פטרוזיליה וגם כוסברה)
  • 3 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית כורכום (לא חובה אבל משדרג)
  • שמן לטיגון הקציצות

שימו ❤️ >> אוסף לביבות • 20+ מתכונים מומלצים! 

הוראות הכנה:

  1. מגרדים בפומפייה על הצד הבינוני את הגזר, הקושיא, הבצל ותפוח האדמה.
  2. סוחטים בין 2 ידיים כמה שניתן ומניחים בקערה יבשה.
  3. מוסיפים את הירק הקצוץ, ביצים, פירורי לחם ותבלינים ומערבבים היטב.
  4. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות בכמות של כף גדושה מאוד לכל קציצה, מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  5. עורמים על נייר סופג ומגישים חם לצב מטבל יוגורט וסלט טרי. תיהנו!

עוד קציצות מומלצות:

הערות, שינויים ושדרוגים להכנת קציצות ירק מושלמות

  • אפשר גם קציצות אפויות: הוסיפו כף שמן לעיסת הקציצות, סדרו על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, שמנו גם מעל לקציצות ואפו בתנור חם על 190 מעלות למשך 30 דקות, הפכו ואפו עוד 10 דקות.
  • אפשר גם בלי גזר: את הגזר ניתן להחליף בחצי בטטה, תקבלו קציצות יותר מתקתקות.
  • אפשר גם ללא גלוטן: החליפו את הפירורי לחם בשיבולת שועל ללא גלוטן.
  • אפשר גם עם שום: ניתן להוסיף שן שום כתושה לעיסת הקציצות.
דילוג לתוכן