אוהבי עוגות גזר – יש לנו מתכון מדהים בשבילכם! עוגת גזר במרקם המושלם עם ציפוי שמנת לימון שהופך את העוגה הזאת לחלומית במיוחד, נסו ולא תתחרטו!
זמן עבודה: 15 דקות | סה"כ: 60 דקות
תבנית: פיירקס מרובעת גדולה ועמוקה או 2 תבניות אינגליש קייק גדולות
מצרכים:
לעוגה:
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 כוסות קמח
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית מלח
- 4 ביצים
- 1/2 1 כוסות שמן
- 2 כוסות סוכר חום
- 2 כפיות תמצית וניל
- 3 כוסות גזר מגורר (6-8 גזרים)
- 1 כוס אגוזים קצוצים
לציפוי:
- 2 גביעי שמנת חמוצה, 225 גר' כל אחד
- 2/3 כוס חמאה, בטמפרטורת החדר
- גרידה מלימון אחד
- 1 כף תמצית וניל
לקישוט:
- אגוזים קצוצים
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מערבבים בקערה סודה לשתייה, אבקת אפייה, קמח, קינמון ומלח.
- בקערה נפרדת מקציפים יחד ביצים, שמן וסוכר.
- מוסיפים את החומרים היבשים לקערת החומרים הרטובים.
- מוסיפים תמצית וניל וגזר מגורר.
- מקפלים פנימה את האגוזים הקצוצים.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות.
- אופים 45-50 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
- מניחים להתקרר.
- מערבבים בקערה את כל חומרי הציפוי עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
- מצפים את עוגת הגזר, מקשטים באגוזים ומגישים.
