המתכון המושלם למתחילים – בורקיטס גבינה בתנור, מתכון קל מאוד להכנה, בכמה צעדים פשוטים ובלי כלים מיוחדים תקבלו מאפי בורקיטס פריכים ונהדרים. התוצאה תפתיע אתכם!
זמן עבודה: 20 דקות | כמות: כ-2 תבניות תנור גדולות
מצרכים:
- קילו קמח
- 2 שקיות אבקת אפייה
- 250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- כוס שמן
- 1 ורבע כוסות מים חמימים
- 1/4 כפית מלח
- כפית מיונז
- ביצה טרופה לציפוי
למילוי
- 1 ביצה
- 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
- 1/2 כוס גבינה מלוחה מפוררת מכל סוג שאוהבים
- 1/4 גביע קוטג' או גבינה לבנה
- כף קמח
- מעט פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה גדולה קמח, אבקת אפייה, חמאה, שמן ומלח לתערובת אחידה.
- מוסיפים מים תוך כדי ערבוב וממשיכים לערבב וללוש עד לקבל בצק חלק ללא גושים.
- מכסים את הבצק ומניחים לרבע שעה על השיש.
- מרדדים את הבצק לעיגול גדול וממנו קורצים עיגולים.
- מסדרים את העיגולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
- מערבבים את כל חומרי המלית ומניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמלית.
- סוגרים לחצי עיגול ומהדקים קצוות היטב. מורחים ביצה טרופה ומכניסים לתנור החם למשך 15-20 דקות, עד שהבורקיטס מזהיבים יפה.
- מוציאים לצינון וטורפים 🙂
אוהבים בורקס?
>> כאן תמצאו עוד 8 מתכונים לבורקס ביתיים
>> מנה משודרגת: מתכון לזיווה ביתית