שבת בבוקר זה הזמן המושלם ליהנות מבורקס זיווה ביתי חם, פריך ועשיר בגבינות. מגישים לצד עגבניות מרוסקות, ביצה קשה וסלט טרי. מה עוד צריך?
מתכון לבורקס זיווה ביתי
*ניתן להכין את הבורקס יום לפני ולשמור עטוף היטב בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום במקרר, לפני הגשה יש לחמם שוב בתנור על 180 מעלות למשך 4-6 דקות.
זמן הכנה: 20 דק' | זמן אפייה: 45 דק' | סה"כ: שעה
מצרכים:
- חבילת עלי פילו מופשר לפי הוראות שעל האריזה
- 150 גרם גבינת פטה מפוררת
- 250 גרם גבינה לבנה
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 1 ביצה גדולה
- מלח ופלפל
- 1 כוס שמן זית
- שומשום לציפוי
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל – 180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה עגולה בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית.
- מערבבים בקערה גבינות, ביצים, מלח ופלפל ומניחים בצד.
- מוציאים את הפילו מהאריזה ומניחים על גבי משטח העבודה, בין שתי מגבות מטבח לחות (אך לא רטובות), על מנת שלא יתייבשו בזמן ההכנות.
- מניחים דף פילו כשהצד הארוך פונה כלפיכם על גבי משטח העבודה ומברישים בשמן זית.
- מניחים עליו דף נוסף ומורחים גם עליו שמן זית. אפשר ליצור כך שכבה של 3 דפי פילו.
- מניחים כ – 5 כפות מהמילוי לאורך תחתית הבצק ומשאירים קצת שוליים ריקים. מקפלים את השוליים, עד שזה מגיע למלית (כדי שהמלית לא תזלוג החוצה במהלך האפייה).
- מגלגלים בעדינות לרולדה ויוצרים שבלול. מניחים במרכז תבנית האפייה, כשהפתח כלפי מטה.
- חוזרים על הפעולה ויוצרים רולדה נוספת, אותה מגלגלים בעדינות סביב השבלול שכבר בתבנית.
- ממשיכים כך עד שכל המילוי נגמר ונוצר שבלול גבינות גדול.
- מברישים בנדיבות בשמן ומפזרים שומשום מעל.
- מעבירים לתנור ואופים במשך 45 דקות או עד שהפילו פריך וזהוב.
בתאבון!