FoodisGood

חיפוש

בורקס זיווה גבינות חלומי מבצק פילו

שבת בבוקר זה הזמן המושלם ליהנות מבורקס זיווה ביתי חם, פריך ועשיר בגבינות. מגישים לצד עגבניות מרוסקות, ביצה קשה וסלט טרי. מה עוד צריך?

מתכון לבורקס זיווה ביתי

*ניתן להכין את הבורקס יום לפני ולשמור עטוף היטב בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום במקרר, לפני הגשה יש לחמם שוב בתנור על 180 מעלות למשך 4-6 דקות.

זמן הכנה: 20 דק' | זמן אפייה: 45 דק' | סה"כ: שעה

מצרכים:

  • חבילת עלי פילו מופשר לפי הוראות שעל האריזה
  • 150 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 1 ביצה גדולה
  • מלח ופלפל
  • 1 כוס שמן זית
  • שומשום לציפוי

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל – 180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה עגולה בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית.
  2. מערבבים בקערה גבינות, ביצים, מלח ופלפל ומניחים בצד.
  3. מוציאים את הפילו מהאריזה ומניחים על גבי משטח העבודה, בין שתי מגבות מטבח לחות (אך לא רטובות), על מנת שלא יתייבשו בזמן ההכנות.
  4. מניחים דף פילו כשהצד הארוך פונה כלפיכם על גבי משטח העבודה ומברישים בשמן זית.
  5. מניחים עליו דף נוסף ומורחים גם עליו שמן זית. אפשר ליצור כך שכבה של 3 דפי פילו.
  6. מניחים כ – 5 כפות מהמילוי לאורך תחתית הבצק ומשאירים קצת שוליים ריקים. מקפלים את השוליים, עד שזה מגיע למלית (כדי שהמלית לא תזלוג החוצה במהלך האפייה).
  7. מגלגלים בעדינות לרולדה ויוצרים שבלול. מניחים במרכז תבנית האפייה, כשהפתח כלפי מטה.
  8. חוזרים על הפעולה ויוצרים רולדה נוספת, אותה מגלגלים בעדינות סביב השבלול שכבר בתבנית.
  9. ממשיכים כך עד שכל המילוי נגמר ונוצר שבלול גבינות גדול.
  10. מברישים בנדיבות בשמן ומפזרים שומשום מעל.
  11. מעבירים לתנור ואופים במשך 45 דקות או עד שהפילו פריך וזהוב.
    בתאבון!

עוד מתכוני בורקס ביתי מושלמים:

דילוג לתוכן