FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מלך הבורקסים! מתכון לבורקס תורכי עגול אמיתי

סידרנו לכם מתכון מנצח לבורקס תורכי עגול – הבצק דק ועדין ומילוי הגבינות עשיר ומושלם. את המתכון המקורי מכינים מבצק ביתי שנח במקרר למשך שעתיים ועד לילה שלם ולנו יש גם קיצור דרך משגע!

מתכון לבורקס תורכי

זמן הכנה: 20 דק' | זמן בישול: 40 דק' | סה"כ: שעה (לא כולל מנוחה לבצק)

מצרכים:

לבצק ביתי:

  • 700 גרם קמח לבן
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות חומץ
  • 1/2 כף מלח
  • 2 כוסות מים

לכיסוי הבצק להתפחה:

  • 1 כוס שמן

לבצק מוכן:

  • 1 חבילת בצק פילאס מופשר בהתאם להוראות שעל האריזה

למלית:

  • 250 גרם גבינת פטה מגוררת
  • 250 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 150 גרם גבינה בולגרית מגוררת
  • 1 ביצה גדולה

לציפוי:

  • 3 כפות שמן
  • שומשום לבן
  • שומשום שחור

הוראות הכנה:

להכנת הבצק:

  1. מערבבים במיקסר את כל מרכיבי הבצק, חוץ מהמים. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה. עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
  2. לשים כ – 10 דקות, מחלקים את הבצק ל – 10 כדורים ומעבירים לתבנית עמוקה.
  3. שופכים על הכדורים שמן ומכסים מכל הצדדים.
  4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעתיים לפחות ועד ללילה שלם.

מכינים את המילוי:

  1. מערבבים יחד את הגבינות עם הביצה לתערובת אחידה.

להרכבת המנה:

  1. מחממים תנור ל – 180 מעלות, מרפדים בנייר אפייה משומן קלות.
  2. משמנים את משטח העבודה, משמנים גם את הידיים.
  3. רידוד הבצק הביתי: מוציאים כדור מהשמן ומשטחים בידיים לאט לאט לעלה בצורת מלבן, דק ככל האפשר.
  4. מתחילים לשטח מהמרכז כלפי חוץ וממשיכים למתוח את הבצק מסביב.
  5. רידוד בצק קנוי: מוציאים את הבצק מהאריזה, חותכים ל – 10 חלקים בגודל זהה, מניחים על משטח עבודה משומן ומרדדים כל חתיכה לבצק דק ככל האפשר.
  6. מניחים כ – 5 כפות מהמילוי לאורך כל הבצק ומגלגלים בעדינות לרולדה. יוצרים מהרולדה מעין שבלול ומניחים על תבנית האפייה, כשהפתח כלפי מטה.
  7. מכינים כך את כל הבצק.
  8. מברישים כל בורקס במעט שמן ומפזרים שומשום מעל.
  9. אופים כ – 40 דקות, או עד שהבורקס הופך לזהוב יפה.
  10. מוציאים ומגישים חם לצד סלט ירקות טרי, גבינות וביצים קשות.
    בתאבון!

הקפאה: למי מכם שמעוניינים להקפיא את הבורקס, השלב הטוב ביותר להקפיא אותו הוא לפני האפייה, זאת אומרת – להכין את הבורקס במלואו ולהקפיא בתבנית ישרה וקשיחה כשהבורקס מכוסה בניילון נצמד היטב.

עוד מתכוני בורקס מומלצים:

דילוג לתוכן