FoodisGood

FOODISGOOD

מתכון: בורקיטס ביתי (זריז) עם 3 מליות מעניינות

מיני בורקיטס גבינות ביתי

הבורקיטס של מזל גרשון הוא אחד מהטובים שהכנו בבית, ועכשיו בחג שבועות אין מצב שהוא לא נמצא על שולחן החג שלנו. מצורף המתכון המעולה של מזל יחד עם 3 אופציות למליות גבינות נהדרות.

מתכון לבורקיטס ביתי

לבצק

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 אבקת אפייה
  • 1 מחמאה רכה
  • 1 כוס שמן
  • 1/4 1 כוס מים
  • מעט מלח

מעל

  • ביצה טרופה
  • שומשום

הוראות הכנה

  1. בקערה גדולה נערבב יחדיו קמח, אבקת אפייה, מחמאה, שמן ומלח.
  2. נוסיף את מים בהדרגה ותוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק חלק.
  3. נניח את בצק הבורקיטס למנוחה של רבע שעה מכוסה.
  4. לאחר מנוחה נדד את הבצק על משטח משומן, נרדד למלבן דק וגדול ונקרוץ עיגולים מהבצק.
  5. כל עיגול בצק נמלא בכפית מהמלית שבחרנו, נסגור לחצי כצורת בורקיטס ונהדק את הקצוות עזרת מזלג.
  6. נסדר את הבורקיטס המוכנים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונשמור על רווחים, נמרח כל בורקיטס בביצה טרופה ונפזר שומשום.
  7. נאפה את הבורקיטס שלנו בתנור חם על 180 מעות עד להזהבת התחתית.

מילוי גבינות קלאסי

  • חופן גבינה צהובה מגורדת
  • חופן גבינת קשקבל מגורדת
  • חופן גבינה מלוחה או צפתית או בולגרית מגורדת
  • כף גדושה גבינה לבנה
  • כף קמח
  • ביצה
  • מעט מלח

בקערה גדולה נערבב את ל הגבינות עם ביצה, קמח ומלח עד לתערובת שווה

חציל קלוי וגבינת פטה עזים

  • 3 חצילים קלויים על האש
  • 1 חבילת פטה עזים
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל לפי טעם

לאחר קליית החצילים על האש מרוקנים את התוכן ומעבירים לקערה כדי שיתקררו. את גבינת הפטה מועכים עם מזלג. מערבבים היטב עם שאר מצרכי המילוי ומסדרים בתוך הבורקסים.

תרד וגבינה בולגרית

  • חבילת תרד קפוא סנפרוסט מופשר וסחוט מנוזלים / 800 גרם תרד טרי
  • חבילת גבינה בולגרית מגוררת
  • 1 ביצה
  • מלח פלפל לפי טעם
  • 2 כפות שמן זית

את התרד מנקים וסוחטים היטב מנוזלים. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי המילוי וממלאים את הבורקסים.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *