FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת וניל-מקופלת קלה להכנה וללא אפייה

מתכון מעולה לעוגת וניל קרה ללא אפייה שממש קל להכין! העוגה מתאימה למתחילים היות ואין בה שלבים מסובכים כלל. הטעם נהדר וניתן לשמור את העוגה במקפיא ולהוציא מתי שמתחשק.

זמן עבודה: 15 דקות | תבנית: עגולה בקוטר 24 ס"מ

מצרכים:

  • 250 גרם עוגיות פתי-בר שוקולד
  • 100 גרם חמאה
  • 2 גביעי שמנת מתוקה
  • 1 גביע גבינה לבנה 9%
  • 1 גביע גבינת שמנת מסקרפונה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 חבילת פודינג וניל
  • כפית תמצית וניל
  • לשכבה עליונה: 2-3 חטיפי מקופלת גדולים

הוראות הכנה:

  1. מתחילים בהמסת החמאה במיקרוגל – 30 שניות בכל פעם, עד שהחמאה נמסה לחלוטין.
  2. מפוררים את הפתיבר לפירורים גסים ומערבבים עם החמאה הנמסה כך שכל הפירורים סופגים חמאה.
  3. משטחים את הפירורים לתחתית התבנית, לוחצים עם תחתית של כוס זכוכית, מכסים ומכניסים למקפיא.
  4. בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג וניל עד לקצף יציב. מוסיפים בהדרגה גבינה לבנה, שמנת מסקרפונה ותמצית וניל.
  5. יוצקים את בלילת העוגה מעל לפירורים שישבו במקפיא. מכסים את התבנית ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות.
  6. לאחר שעתיים מוציאים את העוגה מהקפאה ומגרדים מעליה את חטיפי המקופלת בעזרת פומפייה (על הצד הבינוני).
  7. מכסים שוב ומחזירם למקפיא. העוגה מוכנה לאחר 4 שעות הקפאה. תיהנו!

עוד עוגות וניל שכדאי לנסות:

דילוג לתוכן