FoodisGood

4 לחמים ביתיים מהירים בלי התפחה בכלל

הכיף של אפיית לחם בבית, אבל בלי זמן ההמתנה הארוך! גם אם אין לכם הרבה זמן או סבלנות להתפחות, אספנו לכם 4 מתכונים ללחמים מהירים ומפנקים שכל אחד יכול להכין. כל מתכון כאן הוא פשוט, טעים, ובעל ניחוחות ביתיים שימלאו את המטבח ויגרמו לכם להתגאות בלחם שלכם.

אז מה תמצאו כאן?

  • 🍞 ללא התפחה וללא מאמץ – מתכונים מהירים ללחמים שתוכלו להכין ברגע, בלי לחכות ובלי ללוש שוב ושוב.
  • 🧀 טעמים מגוונים – ממתוק ועד מלוח, עם מגוון תוספות כמו גבינות, זיתים, ובצל סגול.
  • 🍺 לחמים שכולם אוהבים – מתכונים פשוטים שמביאים חוויות אפייה מפתיעות, גם למי שלא ניסה לאפות לפני כן.

1. לחם טחינה וסילאן

לחם מהיר, עשיר בטעמים וקל לגיוון – ניתן להכין גרסה מתוקה עם סילאן, מלוחה עם בצל ירוק, או עם אגוזים וחמוציות!

>> למתכון ללחם טחינה

2. לחמניות 5 הגבינות

לחמניות גבינה רכות וטעימות עם שילוב של 5 סוגי גבינות וזיתים שחורים. הן מושלמות לבית הספר, לעבודה ואפילו ניתן להקפיא.

>> למתכון ללחמניות גבינות

3. לחם בירה וזיתים

בירה במקום שמרים! לחם אוורירי עם זיתים ועגבניות מיובשות, קל להכנה ומושלם לכל ארוחה או כתוספת למרק.

4. נאן - לחם הודי שטוח

לחם נאן רך ומהיר שמכינים במחבת, עם טעמים של יוגורט, זעתר ואפשרות לשלב קמח כוסמין או מלא.

>> למתכון ללחם נאן

איך לשמור על הלחמים טריים ומה עוד אפשר לעשות איתם?

אין כמו לחם ביתי – טרי, רך ומלא בטעם. כדי לשמור עליו במיטבו, וגם לקבל ממנו עוד קצת קסם, הנה כמה טיפים ורעיונות שיתנו לכל כיכר ונאן ערך מוסף של ממש:

  1. שומרים על טריות ורכות
    עוטפים במגבת מטבח ושומרים בקופסה סגורה במקום מוצל. רוצים שהלחם יישאר רך כמו ברגע שיצא מהתנור? פשוט חממו אותו מעט בתנור או במחבת, וזהו – חזר למרקם המושלם.

  2. מקפיאים חכם
    הכינו כמות כפולה והקפיאו, וככה יש לכם לחם טרי במגירה לכל רגע! כשמפשירים, שימו במיקרוגל עם כוס מים – טריק ששומר על הלחות ומחזיר את הרכות.

  3. הגשה חגיגית ומגוונת

    • לחם טחינה וסילאן – נהדר לצד חמאה מלוחה, קונפיטורה או גבינת שמנת.
    • לחם בירה וזיתים – מושלם עם ממרח שום, מטבל עגבניות מיובשות, או לצד סלט עלים קיצי.
    • לחמניות 5 גבינות – פרסו, מלאו בירקות טריים, ויש לכם כריך חלומי.
    • נאן הודי במחבת – טעים בטירוף לצד יוגורט עם זעתר, חומוס או מטבל עגבניות.
  4. נותרו חתיכות לחם?
    אין בעיה! חתכו לקוביות, ערבבו עם שמן זית ועשבי תיבול, והכניסו לתנור ליצירת קרוטונים פריכים שיתחברו מעולה לסלט או למרק. אפשר גם לטחון לפירורי לחם ביתיים, שיקפיצו כל מתכון לציפוי קציצות או שניצלים.

  5. רוצים לשדרג עוד?
    כדאי להוסיף זרעי כוסברה טחונים או רוזמרין קצוץ, לפזר שומשום או גרעיני חמנייה מעל, או אפילו קצת פפריקה מעושנת – כל תוספת קטנה תיתן ללחם שלכם מגע אישי מיוחד שלא ישאיר אף אחד אדיש.
 

עוד מתכונים בקיצור דרך:

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן