בין אם אתם לחוצים בזמן או סתם לא רוצים להפעיל תנור או ללכלך סיר, את המתכונים הללו תוכלו להכין בקלות במיקרוגל וליהנות מארוחת בוקר, צהריים או ערב טעימה וקלה להכנה.
1. עוגת שוקולד במיקרוגל
2. קוסקוס סולת במיקרוגל
3. חביתה בספל במיקרוגל
4. אורז מושלם במיקרוגל
5. שקשוקה במיקרוגל
6. ברוקולי מאודה במיקרוגל עם רוטב אסייתי מהיר
7. עוגת שיבולת שועל בריאה במיקרוגל
8. סופלה שוקולד במיקרוגל
9. פופקורן בלי שמן במיקרוגל – נשנוש בריא!
💡 עוד מתכונים במיקרוגל
מתכון לאורז אדום במיקרוגל: את המתכון הבסיסי לאורז לבן ניתן בקלות לשדרג ולהפוך לאורז אדום וטעים שמתאים כתוספת לארוחה בשרית. פשוט הוסיפו לתבלינים גם כף פפריקה אדומה מתוקה + קוביות קטנטנות מ-1/2 גמבה וזה הכל, אוהבים אורז פיקנטי? הוסיפו גם כפית פפריקה אדומה חריפה. על אותו העיקרון ניתן להכין גם אורז צהוב ע"י הוספת 1/2 כף כורכום.
מתכון לאורז עם ירקות במיקרוגל: הוסיפו קצת בריאות לאורז שלכם ע"י הוספת ירקות חתוכים לקערת האורז לפני הבישול, ניתן להוסיף כמעט כל ירק: אפונה, קוביות גזר קטנות, תירס, פטריות, שעועית ירוקה חתוכה, עשבי תיבול קצוצים, קוביות גמבה ועוד.. האורז מוכן כאשר כל הנוזלים התאדו והירקות התרככו.
מתכון לפסטה / ספגטי במיקרוגל: בקערה עמוקה שמתאימה למיקרוגל ערבבו כוס פסטה + 2 כוסות מים רותחים + 3 כפות שמן + 1/4 כפית מלח. בשלו את הפסטה במיקרוגל כ 3-4 דקות יותר מזמן הבישול שמופיע על האריזה. הפסטה מוכנה לאחר כ-10 דקות בישול, סננו את המים, שמרו כ-3 כפות ממי הבישול וערבבו עם הפסטה או הרוטב שלכם וזה הכל.
רוטב עגבניות בסיסי במיקרוגל: גם את הרוטב ניתן להכין במיקרוגל, ערבבו בקערת מיקרוגל 4 כפות גדושות רסק עגבניות + מלח ופלפל + כף מיץ לימון + כף חומץ + 2 שיני שום כתושות + 2 כפות שמן זית + 1/2 כף סוכר. הוסיפו לקערה גם ירק קצוץ לפי הטעם וערבבו היטב. סגרו את הקערה עם המכסה המתאים וחממו על חום מירבי כ-4 דקות.
פתיתים במיקרוגל: על אותו הבסיס של הפסטה ניתן להכין בקלות גם פתיתים במיקרוגל, לקערת המיקרוגל הוסיפו 1/2 כוס פתיתים וכסו אותם במים רותחים (1.5 כוסות מים רותחים), הוסיפו 2 כפות שמן ותבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, אבקת מרק ו- 2 כפיות פפריקה או 1 כפית כורכום (לפתיתים אדומים – פפריקה אדומה, לפתיתי צהובים – כורכום), כסו את הקערה עם מכסה מתאים ובשלו את הפתיתים במיקרוגל כ-10 דקות, הפתיתים מוכנים כאשר הנוזלים התאדו והפתיתים תפוחים ורכים.
ביצים קשות במיקרוגל: בקערה עמוקה בטיחותית למיקרוגל הניחו 4 ביצים רכות, הוסיפו מים עד לכיסוי הביצים לגמרי וגם 1/2 כפית מלח. הכניסו את הקערה למיקרוגל וחממו למשך 10 דקות (ישנם הבדלים בזמני הבישול לפי עוצמת המיקרוגל). הוציאו את קערת הביצים מהמיקרוגל והניחו את הקערה על השיש לצינון למשך 2 דקות. העבירו את הביצים לקערה גדולה עם מים קרים והשהו אותן למשך 2 דקות נוספות. קלפו את הביצים והגישו.
ביצה עלומה במיקרוגל: לספל גדול שמתאים למיקרוגל שברו ביצה אחת והוסיפו לה 1/3 ספל מים. כסו את הספל עם קערית קטנה וחממו 50 שניות במיקרוגל. בדקו את הביצה, אם היא לא מוכנה הכניסו ל-10 שניות נוספות של חימום. העבירו את הביצה לצלחת או הניחו מעל צנים והגישו.
תפוחי אדמה במיקרוגל: איך תהפכו את השניצל מאתמול לארוחת צהריים מלאה? פשוט הוסיפו לו פירה, צ'יפס או קוביות תפוחי אדמה. הכנת תפוחי אדמה במיקרוגל היא פשוטה והתוצאה בטוחה. הנה כמה מתכונים מעולים לתפוחי אדמה במיקרוגל:
פירה במיקרוגל: תפוח אדמה גדול מאוד יעשה את העבודה – שיטפו את תפוח האדמה היטב ובעזרת מזלג צרו חורים עמוקים לכל אורכו. הניחו את תפוח האדמה על צלחת שטוחה והכניסו לחימום במיקרוגל לכ- 8-10 דקות. כשתפוח האדמה רך לגמרי חצו אותו לשניים ורוקנו את התוכן לצלחת, את הקליפה אפשר לזרוק. הוסיפו לתפוח האדמה קובייה קטנה של חמאה או מעט שמן, מלח ופלפל ומעכו לפירה.