FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בדקה וחצי • עוגת שיבולת שועל בריאה במיקרוגל

ארוחת בוקר בריאה או ארוחת ערב זריזה – זה מתכון מצוין שמתאים גם לילדים! לא צריך הכנות מוקדמות, פשוט מערבבים ואופים במיקרוגל! עוגת שיבולת שועל מלאה בערכים תזונתיים, שומן בריא ומעט מתיקות.

זמן עבודה: 4 דקות | 1 ספל עוגה

מצרכים:

  • 1.5 כפות חמאת בוטנים טבעית (או חמאת שקדים)
  • 1/4 בננה גדולה או 1/2 בננה קטנה
  • 1 כף סירופ מייפל (או דבש)
  • 3 כפות חלב (או חלב שיבולת שועל)
  • 4 כפות קמח שיבולת שועל (אם אין קמח, טוחנים את שיבולת השועל במעבד מזון)
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
    1 כף שבבי שוקולד צ'יפס מריר (או אגוזים מרוסקים)

הוראות הכנה:

  1. מועכים את הבננה ומערבבים יחד עם מייפל וחמאת בוטנים.
  2. מערבבים קמח שיבולת שועל עם אבקת אפייה.
  3. מאחדים את הקערות ומערבבים מעט עד להטמעה.
  4. מפזרים שוקולד צ'יפס ומערבבים מעט.
  5. משמנים קלות ספל שמתאימה למיקרוגל ויוצקים פנימה את בלילת העוגה.
  6. אופים במיקרוגל למשך דקה וחצי עד דקה ושלושת רבעי, תלוי בעוצמת המיקרוגל. העוגה מוכנה כאשר היא מוצקה לגמרי מלמעלה.
  7. מצננים כ-3 דקות בטמפרטורת החדר ואוכלים, בתאבון!

עוד מתכוני שיבולת שועל זריזים:

דילוג לתוכן