ארוחת בוקר בריאה או ארוחת ערב זריזה – זה מתכון מצוין שמתאים גם לילדים! לא צריך הכנות מוקדמות, פשוט מערבבים ואופים במיקרוגל! עוגת שיבולת שועל מלאה בערכים תזונתיים, שומן בריא ומעט מתיקות.
זמן עבודה: 4 דקות | 1 ספל עוגה
מצרכים:
- 1.5 כפות חמאת בוטנים טבעית (או חמאת שקדים)
- 1/4 בננה גדולה או 1/2 בננה קטנה
- 1 כף סירופ מייפל (או דבש)
- 3 כפות חלב (או חלב שיבולת שועל)
- 4 כפות קמח שיבולת שועל (אם אין קמח, טוחנים את שיבולת השועל במעבד מזון)
- 1/4 כפית אבקת אפייה
1 כף שבבי שוקולד צ'יפס מריר (או אגוזים מרוסקים)
הוראות הכנה:
- מועכים את הבננה ומערבבים יחד עם מייפל וחמאת בוטנים.
- מערבבים קמח שיבולת שועל עם אבקת אפייה.
- מאחדים את הקערות ומערבבים מעט עד להטמעה.
- מפזרים שוקולד צ'יפס ומערבבים מעט.
- משמנים קלות ספל שמתאימה למיקרוגל ויוצקים פנימה את בלילת העוגה.
- אופים במיקרוגל למשך דקה וחצי עד דקה ושלושת רבעי, תלוי בעוצמת המיקרוגל. העוגה מוכנה כאשר היא מוצקה לגמרי מלמעלה.
- מצננים כ-3 דקות בטמפרטורת החדר ואוכלים, בתאבון!