שקשוקה היא המזון המנחם האולטימטיבי וניתן ליהנות ממנה בכל ארוחה – בוקר, צהריים, ערב. ישנן גרסאות רבות לשקשוקה, הגרסה שלנו כוללת פלפלים, בצל, עגבניות, ומכינים אותה בקלות במיקרוגל. השקשוקה הזאת
מושלמת כשאין או שלא רוצים להשתמש בכיריים, מתאימה גם לילדים!
זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: תבנית פאי עגולה או צלחת גדולה ומעט עמוקה
מצרכים:
- 2 פלפלים אדומים, פרוסים דק
- 1 בצל, פרוס דק
- 1/4 כוס מים
- 1 פחית עגבניות מרוסקות
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית כוסברה מיובשת
- 3/4 כפית מלח
- 4 ביצים
- עלי כוסברה טריים קצוצים להגשה
עוד לאוהבי השקשוקה:
הוראות הכנה:
- מניחים את הפלפלים, הבצל ו-1/4 כוס מים בצלחת שמתאימה למיקרוגל. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למיקרוגל בעוצמה גבוהה כ-8 דקות, מערבבים פעם אחת אחרי 4 דקות, מכסים שוב וממשיכים לעוד 4 דקות במיקרו. מטים את הצלחת לכיור ושופכים את המים בזהירות.
- מוסיפים את העגבניות והתבלינים: מערבבים פנימה את העגבניות המרוסקות, שמן הזית, השום, הפפריקה, הכמון הכוסברה, ו-3/4 כפית מלח ומערבבים היטב.
- מכסים שוב בניילון נצמד ובעזרת סכין חדה יוצרים חור קטן במרכז הניילון כדי לתת לאדים לצאת. מחממים במיקרוגל בחום גבוה עד שהרוטב מבעבע וחם, כ-8 דקות.
- יוצרים 4 שקעים ברוטב ומניחים ביצה אחת בכל שקע. מכסים שוב בניילון נצמד ומכניסים למיקרוגל בחום גבוה עד שהחלבונים מתייצבים, אך החלמונים נשארים נוזליים, בערך 2 וחצי דקות עד שלוש דקות.
- מתבלים את הביצים בקורט מלח ומטפטפים שמן זית נוסף מעל. מקשטים בכוסברה ומגישים.
אוהבים לבשל במיקרוגל?
הנה עוד כמה מתכונים מומלצים: