FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שקשוקה במיקרוגל • גרסה מעולה וקלה להכנה

שקשוקה היא המזון המנחם האולטימטיבי וניתן ליהנות ממנה בכל ארוחה – בוקר, צהריים, ערב. ישנן גרסאות רבות לשקשוקה, הגרסה שלנו כוללת פלפלים, בצל, עגבניות, ומכינים אותה בקלות במיקרוגל. השקשוקה הזאת מושלמת כשאין או שלא רוצים להשתמש בכיריים, מתאימה גם לילדים!

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: תבנית פאי עגולה או צלחת גדולה ומעט עמוקה

מצרכים:

  • 2 פלפלים אדומים, פרוסים דק
  • 1 בצל, פרוס דק
  • 1/4 כוס מים
  • 1 פחית עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כוסברה מיובשת
  • 3/4 כפית מלח
  • 4 ביצים
  • עלי כוסברה טריים קצוצים להגשה

עוד לאוהבי השקשוקה:

הוראות הכנה:

  1. מניחים את הפלפלים, הבצל ו-1/4 כוס מים בצלחת שמתאימה למיקרוגל. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למיקרוגל בעוצמה גבוהה כ-8 דקות, מערבבים פעם אחת אחרי 4 דקות, מכסים שוב וממשיכים לעוד 4 דקות במיקרו. מטים את הצלחת לכיור ושופכים את המים בזהירות.
  2. מוסיפים את העגבניות והתבלינים: מערבבים פנימה את העגבניות המרוסקות, שמן הזית, השום, הפפריקה, הכמון הכוסברה, ו-3/4 כפית מלח ומערבבים היטב.
  3. מכסים שוב בניילון נצמד ובעזרת סכין חדה יוצרים חור קטן במרכז הניילון כדי לתת לאדים לצאת. מחממים במיקרוגל בחום גבוה עד שהרוטב מבעבע וחם, כ-8 דקות.
  4. יוצרים 4 שקעים ברוטב ומניחים ביצה אחת בכל שקע. מכסים שוב בניילון נצמד ומכניסים למיקרוגל בחום גבוה עד שהחלבונים מתייצבים, אך החלמונים נשארים נוזליים, בערך 2 וחצי דקות עד שלוש דקות.
  5. מתבלים את הביצים בקורט מלח ומטפטפים שמן זית נוסף מעל. מקשטים בכוסברה ומגישים.

אוהבים לבשל במיקרוגל?

הנה עוד כמה מתכונים מומלצים:

דילוג לתוכן