FoodisGood

שקשוקה טורקית • סלט שקשוקה למרכז שולחן

מתכון לשקשוקה טורקית מיוחדת שמוגשת כסלט מרכז שולחן. מנה מומלצת במיוחד לשבת!

מצרכים:

לחצילים:
  • 3 חצילים בינוניים
  • מים להשריית החצילים
  • 1 כפית מלח
  • שמן לטיגון החצילים
לשקשוקה:
  • 1 כף שמן
  • 3 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות
  • 250 גרם פסאטה / מחית עגבניות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה – לפי הטעם
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 2 שיני שום כתושות.

הוראות הכנה:

להכנת החצילים:

  1. שוטפים את החצילים, חותכים לקוביות ומשרים במים מומלחים כ – 20 דקות.
  2. מסננים את החצילים, מניחים על משטח העבודה וסופגים את המים בעזרת נייר סופג.
  3. מחממים שמן במחבת גדולה, על אש בינונית, כשתי דקות.
  4. כשהשמן חם, מכניסים פנימה את קוביות החצילים ומטגנים.
  5. הופכים מידי פעם את קוביות החצילים ומטגנים עד להזהבה.
  6. מוציאים מהמחבת ומניחים על גבי נייר סופג לספיגת השמן העודף.

להכנת השקשוקה:

  1. מחממים כף שמן במחבת רחבה, מוסיפים את הפלפל הירוק חתוך לקוביות ומבשלים כ-5 דקות.
  2. מכניסים פנימה את מחית העגבניות ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים תבלינים ושום כתוש ומערבבים שוב.
  4. מכניסים פנימה את קוביות החצילים, מערבבים בעדינות, עד לכיסוי החצילים ברוטב.
  5. מעבירים לקערת ההגשה ומגישים!
    בתאבון!

עוד מתכוני שקשוקה מעניינים

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן