מתכון לשקשוקה טורקית מיוחדת שמוגשת כסלט מרכז שולחן. מנה מומלצת במיוחד לשבת!
מצרכים:
לחצילים:
- 3 חצילים בינוניים
- מים להשריית החצילים
- 1 כפית מלח
- שמן לטיגון החצילים
לשקשוקה:
- 1 כף שמן
- 3 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות
- 250 גרם פסאטה / מחית עגבניות
- 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה – לפי הטעם
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 2 שיני שום כתושות.
הוראות הכנה:
להכנת החצילים:
- שוטפים את החצילים, חותכים לקוביות ומשרים במים מומלחים כ – 20 דקות.
- מסננים את החצילים, מניחים על משטח העבודה וסופגים את המים בעזרת נייר סופג.
- מחממים שמן במחבת גדולה, על אש בינונית, כשתי דקות.
- כשהשמן חם, מכניסים פנימה את קוביות החצילים ומטגנים.
- הופכים מידי פעם את קוביות החצילים ומטגנים עד להזהבה.
- מוציאים מהמחבת ומניחים על גבי נייר סופג לספיגת השמן העודף.
להכנת השקשוקה:
- מחממים כף שמן במחבת רחבה, מוסיפים את הפלפל הירוק חתוך לקוביות ומבשלים כ-5 דקות.
- מכניסים פנימה את מחית העגבניות ומערבבים היטב.
- מוסיפים תבלינים ושום כתוש ומערבבים שוב.
- מכניסים פנימה את קוביות החצילים, מערבבים בעדינות, עד לכיסוי החצילים ברוטב.
- מעבירים לקערת ההגשה ומגישים!
בתאבון!