בימים החמים שעוברים עלינו להדליק תנור זה פשוט לא בא בחשבון. ובכל זאת, איך אפשר לוותר על משהו מתוק? ארגנו לכם את המתכון המושלם – סופלה שוקולד זריז שמכינים בדקה ומחממים עוד 2 דקות במיקרוגל.
*כמויות לעוגת שוקולד בספל קפה גדולה (350 מ"ל)
לעוגת הסופלה:
- ביצה
- 1/4 כוס סוכר + 3 כפות
- 1.5 כפות שמן
- 1/4 כוס אבקת קקאו
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
- 1/4 כוס קמח תופח
לשוקולד במרכז:
- 2 קוביות שוקולד מריר
- כף קמח
אופן ההכנה
- את העוגה מכינים ישירות בתוך הספל:
- בעזרת מזלג הקציפו את הביצה עם שמן, הוסיפו סוכר ושמנת מתוקה והמשיכו בהקצפה עוד כחצי דקה.
- כעת הוסיפו פנימה קקאו וקמח תופח וערבבו היטב עד שמתקבלת תערובת חלה וללא גושים.
- טבלו את קוביות השוקולד בקמח והניחו על גבי תערובת הסופלה, לא לדחוף את השוקולד פנימה, אנחנו לא רוצים שהוא ישקע לחלוטין.
- כוונו את המיקרוגל על חום גבוה והציבו את הספל במרכזו, חממו במשך 2 דקות ולא יותר, כעת בדקו את העוגה – הסופלה מוכן כשהוא תפוח ויציב, אם צריך, חממו עוד כחצי דקה.
הכי טעים שיש: מתכון לסופלה שוקולד אמיתי כמו במסעדות כדאי להגיש עם גנאש שוקולד: קליק למתכון
אם אתם כבר כאן, מתעניינים בשוקולד (ובמתכונים זריזים), תרשו לנו להציע לכם לצפות במתכון המהמם הזה להכנת מאפינס שוקולד צ'יפס מדליקים:
אנחנו כל-כך אוהבים שוקולד, ואם זו עוגת שוקולד – מה טוב! אז למה שנסתפק רק בעוגה אחת? אלו המתכונים הכי טובים שיש:
- עוגת שוקולד פשוטה לילדים
- עוגת שוקולד פרווה עסיסית ומושלמת
- עוגת שוקולד בחושה בקלי קלות
- עוגת כדורי שוקולד קלאסית
- עוגת שמרים שוקולד שכולם אוהבים
ואם אתם אוהבים שוקולד כמונו, בטוח תאהבו את העמוד הבא עם 27 מתכונים לעוגות שוקולד מכל הסוגים >> עוגת שוקולד – כל המתכונים הכי טובים שיש!
14 תגובות
הכנתי את הכמות ועשיתי את הסופלה בשתי כוסות קטנים יותר. יאמממ 🙂
ואם אני רוצה לאפות בתנור? אפשר?
היי לאה,
תוכלי להשתמש במתכון הבא:
https://www.foodisgood.co.il/recipe/super-easy-chocolate-souffle/
אפשר לעשות בשמנת מתוקה ולהחליף במקום בחמאה??
לא הבנתי מה זאת אומרת לטבול את קוביות בשוקולד בקמח? ואיך להניח את זה במרכז?
פשוט להניח במרכז הבלילה שבספל. זה כבר ישקע לאט פנימה
מה אפשר לשים במקום השמנת כדי שיצא פרווה
יש שמנת צמחית של ריצ' או השף הלבן..
היי, מדוע משתמשים ברבע כוס סוכר בעוד שבמתכון בתנור לכמות של 12 סופלה אישי ששמתם כאן בתגובות משתמשים ב 5 כפות סוכר?
כי שם זה בלי קקאו
מה אפשר לשים במקום קמח תופח?
קמח עם אבקת אפייה
יצא לי מתוק מדי…
לדעתי יותר מדי קקאו או סוכר
מה אפשר לשים במקום ביצה?