בימים החמים שעוברים עלינו להדליק תנור זה פשוט לא בא בחשבון. ובכל זאת, איך אפשר לוותר על משהו מתוק? ארגנו לכם את המתכון המושלם – סופלה שוקולד זריז שמכינים בדקה ומחממים עוד 2 דקות במיקרוגל.
*כמויות לעוגת שוקולד בספל קפה גדולה (350 מ"ל)
לעוגת הסופלה:
- ביצה
- 1/4 כוס סוכר + 3 כפות
- 1.5 כפות שמן
- 1/4 כוס אבקת קקאו
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
- 1/4 כוס קמח תופח
לשוקולד במרכז:
- 2 קוביות שוקולד מריר
- כף קמח
אופן ההכנה
- את העוגה מכינים ישירות בתוך הספל:
- בעזרת מזלג הקציפו את הביצה עם שמן, הוסיפו סוכר ושמנת מתוקה והמשיכו בהקצפה עוד כחצי דקה.
- כעת הוסיפו פנימה קקאו וקמח תופח וערבבו היטב עד שמתקבלת תערובת חלה וללא גושים.
- טבלו את קוביות השוקולד בקמח והניחו על גבי תערובת הסופלה, לא לדחוף את השוקולד פנימה, אנחנו לא רוצים שהוא ישקע לחלוטין.
- כוונו את המיקרוגל על חום גבוה והציבו את הספל במרכזו, חממו במשך 2 דקות ולא יותר, כעת בדקו את העוגה – הסופלה מוכן כשהוא תפוח ויציב, אם צריך, חממו עוד כחצי דקה.
הכי טעים שיש: מתכון לסופלה שוקולד אמיתי כמו במסעדות כדאי להגיש עם גנאש שוקולד: קליק למתכון
אם אתם כבר כאן, מתעניינים בשוקולד (ובמתכונים זריזים), תרשו לנו להציע לכם לצפות במתכון המהמם הזה להכנת מאפינס שוקולד צ'יפס מדליקים:
אנחנו כל-כך אוהבים שוקולד, ואם זו עוגת שוקולד – מה טוב! אז למה שנסתפק רק בעוגה אחת? אלו המתכונים הכי טובים שיש:
- עוגת שוקולד פשוטה לילדים
- עוגת שוקולד פרווה עסיסית ומושלמת
- עוגת שוקולד בחושה בקלי קלות
- עוגת כדורי שוקולד קלאסית
- עוגת שמרים שוקולד שכולם אוהבים
ואם אתם אוהבים שוקולד כמונו, בטוח תאהבו את העמוד הבא עם 27 מתכונים לעוגות שוקולד מכל הסוגים >> עוגת שוקולד – כל המתכונים הכי טובים שיש!