FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סופלה שוקולד חם • מתכון בטוח (10 דק' עבודה)

על ידי FoodisGood  , ,

סופלה שוקולד הוא אחד מאותם קינוחים שנראים ממש מסובכים, אבל עם המתכון הקל הזה, כל אחד יכול להכין אותו בבית. הקפידו להשתמש בשוקולד באיכות טובה ואל תערבבו יותר מדי את הבלילה.
במהלך האפייה אל תפתחו את דלת התנור בכלל, אחרת הסופלה עלול להתמוטט. בעזרת המתכון הזה תקבלו סופלה שוקולד קליל, אוורירי וטעים כל-כך!
הגישו אותו עם קצפת ביתית ותקבלו קינוח שמתאים לכל אירוע. סופלה שוקולד חם הוא הקינוח המושלם להגיש לאורחים ותמיד עושה את העבודה.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
  • 10 דקות

    10 דקות

    20 דקות

  • 12 יחידות סופלה אישי

מצרכים למתכון

200 גרם שוקולד מריר (2 חפיסות)

7 כפות שמן

2 ביצים L

5 כפות סוכר

7 כפות קמח תופח

קורט מלח

7 קוביות שוקולד לבחירתכם - שוקולד לבן / שוקולד חלב / שוקולד מריר (לסופלה פרווה)

הוראות הכנה

בקערה שמתאימה למיקרוגל נמיס שוקולד מריר ושמן כדקה.

בקערה נפרדת נטרוף היטב ביצים עם סוכר וקמח.

נאחד את הקערות - נשפוך את השוקולד לקערת הקמח ונערבב בעדינות בתנועות קיפול.

נשמן תבניות סופלה (מאפינס) וניצוק את בלילת הסופלה כ-3/4 גובה.

נניח במרכז כל סופלה קוביית שוקולד.

נאפה בתנור חם על 180 מעלות במשך 10 דקות, לא יותר - אנחנו לא רוצים שהסופלה יתייבש.

טיפים והמלצות להכנת סופלה שוקולד מושלם

אם מעולם לא הכנתם סופלה שוקולד לפני כן, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להכין סופלה מושלם:

  • לאחר שטורפים היטב את הביצים - את כל פעולת הערבוב מומלץ לעשות בתנועות קיפול עדינות ולא לטרוף במהירות.
  • בחרו את השוקולד הנכון: שוקולד הוא המרכיב המככב בסופלה שוקולד, לכן חשוב לבחור שוקולד איכותי שאוהבים את טעמו. אנחנו מעדיפים שוקולד מריר, אבל אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן.
  • ממיסים את השוקולד בזהירות: שוקולד יכול להישרף בקלות, לכן חשוב להמיס אותו לאט ובזהירות. ליתר ביטחון התחילו בהמסה של 30 שניות וערבבו ורק לאחר מכן הכניסו ל-30 שניות נוספות.
  • אל תוותרו על שימון תבניות המאפינס כך תוכלו לחלץ את הסופלה בשלמותו. השתמשו בתבניות נייר שאותן תוכלו לקרוע בסיום האפייה כדי לא להיאבק בסופלה במהלך ההוצאה.
  • דאגו לצנן את הסופלה לחלוטין לפני הוצאתו מהתבנית.
  • האם ניתן להקפיא? בהחלט! סופלה שוקולד הוא קינוח מצויין להקפאה! אחסנו בקופסאות אטומות את הסופלה שלכם והפשירו על השיש למשך שעה, לחימום מחדש חממו בתנור על 180 מעלות למשך כ-4 דקות ולא יותר.

תוספות מעניינות להגשת הסופלה:

מכורים לשוקולד? כדאי לנסות גם את המתכונים הבאים:

 

6 דירוגים וחוות דעת

אביגיל

יצא לא משהו … מש רך וקצט נוזלי…וגם קצט דביקי בשיניים..הייתי שמה קצט פחות סוכר,אבל בגדול זה טעים.

שירן

ממש לא יוצא 12 יחידות יצאו 6 בלחץץץץץ

שירה

אפשר לשים קמח רגיל ואבקת אפיה במקום קמח תופח?

ליה

העיסה יצא ממש ממש סמיכה, זה אמור להיות כך? הוספתי 2 כפות שמן.. נראה איך יצא לאחר האפייה

יונית סלע

זה שזה מתכון לסופלה שוקולד פרווה, זה יתרון אדיר! ממליצה גם על הסופלה שוקולד במיקרוגל שיש באתר.

קרין

סופלה שוקולד קלים וטעימים
הכנתי ויצא נהדר יצאו לי רק 7 כי הכנתי את הסופלה בכוסות נייר (קרטון) אבל המתכון מעולה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן