FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מרק סלרי טרי ובריא שמתאים לכל עונות השנה

מרק סלרי טרי שעושה שימוש בעלים ובשורש הסלרי ומשלב גם שום, תפוחי אדמה ובצל. מנה משביעה ובריאה שניתן לשדרג עם ירקות שאוהבים. מגישים לצד לחם קלוי. ביום חורפי נהנים מהמרק חם חם וביום קייצי ניתן להגיש את המרק קר.

מתכון למרק סלרי טרי

זמן הכנה: 15 דק' | זמן בישול: 30 דק' | סה"כ: 45 דק'

מצרכים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 8 גבעולי סלרי שטופים וחתוכים דק (מסירים סיבים קשים)
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים
  • 4 כוסות מים
  • 1 כף אבקת מרק
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל
  • פטרוזיליה טרייה לקישוט

הוראות הכנה:

  1. מטגנים בצל בסיר עם שמן על אש בינונית גבוהה. מערבבים מדי פעם ומבשלים כ- 5 דקות, עד להזהבה.
  2. מוסיפים שום ומערבבים 1-2 דקות, עד שעולה ניחוח מהסיר.
  3. מוסיפים סלרי, תפוחי אדמה, מים, אבקת מרק, מלח ופלפל. במידת הצורך מוסיפים מים כך שהירקות יהיו מכוסים לגמרי.
  4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ -20 דקות, עד שתפוחי האדמה והסלרי מתרככים.
  5. מצננים מעט וטוחנים בעזרת בלנדר מוט, עד לקבלת המרקם הרצוי.
  6. טועמים, מתקנים תיבול, מעבירים לקערה, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.
    בתאבון!

עוד מרקים בריאים:

קבלו השראה למנה הבריאה הבאה שלכם

דילוג לתוכן