מרק דלעת פשוט שמוכן בצ’יק

על ידי FoodisGood  , ,

מרק דלעת כתום, מתקתק וקטיפתי. מתאים להכנסת אורחים כמנה ראשונה, או לארוחת ערב חמימה וטעימה. מתכון פשוט ומהיר להכנת מרק דלעת עם גזר ובטטה. ניתן להכין מרק חלבי (בתוספת שמנת) או פרווה.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 15 דקות

    40 דקות

    55 דקות

  • סיר מרק גדול

מצרכים למתכון

6 כוסות מים רותחים

2 כפות אבקת מרק עוף

קילו וחצי דלעת חתוכה לקוביות קטנות

2 גזרים מגוררים

בטטה קטנה מגוררת

בצל קטן קצוץ

½ כפית טימין קצוץ

3 שיני שום כתושות

מלח ופלפל לפי הטעם

למרק חלבי

½ כוס שמנת מתוקה

הוראות הכנה

מחממים בסיר גדול את המים יחד עם אבקת מרק העוף, דלעת, גזר, בטטה, בצל, טימין ושום.

מביאים לרתיחה, מפחיתים את החום לנמוך, מכסים במכסה ומבשלים במשך כ-30 דקות.

זה הזמן לטעום את המרק ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

בעזרת מוט בלנדר ידני או מעבד מזון טוחנים את המרק למרקם הרצוי - יש לטחון בפולסים קצרים, במיוחד אם אוהבים מרק בטטה סמיך שאינו חלק.

מחזירים את המרק בחזרה לסיר הבישול ומביאים לרתיחה.

כשרתח, מורידים את הלהבה לנמוכה ומבשלים למשך 10 דקות ללא מכסה.

לסיום, מוסיפים את השמנת ומקשטים בפטרוזיליה מעל.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00