FoodisGood

מתכון קל: סופלה שוקולד קלאסי ומעולה

על ידי FoodisGood  

מי לא שמח לקבל עוגת שוקולד טובה? וכשמדובר בסופלה השמחה כפולה ומכופלת. מתכון פשוט וקל לסופלה שוקולד קלאסי - את המתכון ניתן להכין גם בגרסת פרווה. סופלה מקסים עם אגוזי מלך, שוקולד לבן או כל תוספת אחרת - פשוט ללקק את האצבעות.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 25 דקות
  • 15 דקות

    10 דקות

    25 דקות

  • 4 עוגות סופלה אישיות

מצרכים למתכון

200 גרם שוקלד מריר, שבור לקוביות

70 גרם חמאה / לסופלה פרווה: מחמאה

4 ביצים

70 גרם אבקת סוכר

50 גרם קמח

הוראות הכנה

מחממים תנור ל 220 מעלות.

ממיסים את השוקולד יחד עם החמאה בשיטת בן מארי - מניחים קערה קטנה מעל לסיר עם מים רותחים על הגז ובעזרת מטרפה מערבבים היטב עד להמסה.

לקערת מיקסר מוסיפים ביצים ואבקת סוכר ובוחשים על מהירות גבוהה. מוסיפים את החמאה והשוקולד ומערבבים היטב. מנמיכים למהירות בינונית ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

להפתעה במרכז הסופלה פשוט מוסיפים (לפני האפייה) במרכז כל סופלה קוביית שוקולד חלב או לבן. לשדרוג הסופלה ניתן גם לפזר מעל אגוזי מלך (לפני האפייה).

משמנים מעט את תבניות האפייה וממלאים בתערובת עד לגובה 3/4 התבנית. אופים על 180 מעלות למשך 8 דקות בלבד. מוציאים את הסופלה מהתנור ומצננים.

לאחר צינון, מוציאים בזהירות את העוגות מתבנית האפייה ומגישים.

לאחסון הסופלה ניתן להמתין עד קירור מוחלט, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקפיא.


אם הגעתם עד לכאן - סימן שאתם אוהבים שוקולד! שאנחנו נאכזב אתכם?

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן