FoodisGood

ממרח טפנד זיתים שחורים / ירוקים • מתכון בטוח

הצורה הבריאה ביותר לצרוך ממרח זיתים היא בהכנה ביתית כמובן. מעבר לעובדה שהוא נטול כולסטרול, ממרח זיתים ביתי כמעט אינו מכיל אחוזי שומן. הוא מושלם עם הבירה וגם כממרח לשדרוג הכריך שלנו. בנוסף הממרח מחזיק מעמד לאורך זמן, כך שניתן להכין כמות גדולה בפעם אחת ולהשתמש במשך כ-14ימים.

מתכוני ממרחים: טפנד זיתים שחורים / ירוקים

כשמדובר בממרח זיתים, הדבר הראשון שעולה לנו לראש הם כמובן הזיתים הירוקים. אך למרות הדעה הרווחת, ממרח זיתים שחורים נותן טוויסט מרענן לכריך. מעבר לצבעו, גם הטעם שלו עשיר ועמוק. אם אתם מחפשים להחמיץ ולהמליח את הכריך מבלי להשתמש במלח בחרו בטפנד זיתים ירוקים, אם בא לכם טעם מיוחד יותר, הכינו טפנד מזיתים שחורים. ההרפתקנים שבנינו ייהנו גם משילוב של השניים.

מתכון: ממרח זיתים שחורים

ממרח טפנד זיתים שחורים לטעם עמוק ומיוחד.

ממרח עשיר ומתקתק בצבע ירקרק שיעשה רק טוב לכל כריך. לכריך המושלם, שלבו את הממרח עם גבינת פטה ועגבניות או פלפלים קלויים.

מה צריך?

  • 1 כוס זיתי קלמטה
  • 3 שיני שום קלופות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפות אורגנו קצוץ טרי או 1/2 כפית אורגנו מיובש (לא חובה אבל משדרג)
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוץ

איך מכינים?

מעבדים בפולסים קצרים את הזיתים עם השום, שמן זית, מיץ לימון, אורגנו והפטרוזיליה,עד למרקם אחיד וטהור. מעבירים את הממרח לקערה ומכסים בנייר נצמד או שומרים בצנצנת אטומה במקרר. הממרח נשמר היטב במקרר עד כשבועיים.

מתכון: ממרח זיתים ירוקים

ממרח טפנד זיתים ירוקים לטעם חמצמץ ומלוח.

ממרח הזיתים הירוקים המוכר והאהוב, בהכנה מהירה וקלילה. לכריך המושלם שלבו את הממרח עם קוטג', פפריקה מתוקה ופלפל שחור. כמו כן, ניתן לשלב עם סלט ביצים ביתי.

מה צריך?

  • 1 ורבע כוסות זיתים ירוקים שטופים
  • 1 כף צלפים (לא חובה אבל מוסיף)
  • 1 שן שום גדולה, טחונה
  • 1 כפית מיץ לימון טרי
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף כוסברה טרייה קצוצה

איך מכינים?

  1. מעבדים יחד את הזיתים, הצלפים והשום, תוך כדי מוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון עם השמן ומערבלים עד לשכבה אחידה.
  2. מעבירים את הטפנד לקערה ומוסיפים כוסברה, מתבלים לפי הטעם האישי עם פלפל.
  3. מכניסים את הקערה מכוסה בנייר נצמד לתוך המקרר, ומשאירים למשך כשבועיים.

כדאי לדעת: על ההבדל בין זיתים שחורים לירוקים

הצבע: הצבע של הזית תלוי ברמת הבשלות שלו, לכן הזיתים הם ירוקים מאחר והם נקטפים לפני שהם מגיעים לבשלות מלאה. לעומת זאת הזית השחור נקטף אחרי שהוא כבר בשל, מה שמסביר את הצבע שלו.

הטעם: הטעם השונה של הזית הירוק והשחור מושפע גם כן מרמת הבשלות שלו, לכן הטעם של הזית הירוק בדרך כלל מריר יותר ,לעומת זאת הטעם של הזית השחור הנוטה להיות מתוק יותר.

הוויטמינים: שני המינים ניחנים בכמות גדול של וויטמינים כגון וויטמין E, שמון בלתי רווי מינרלים ועוד. מה שהופך את הבחירה בין השניים להרבה יותר קלה, ויש לבחור רק לפי הטעם האישי של כל אחד ואחד.

עוד מתכונים טעימים עם זיתים

הנה כמה אפשרויות יצירתיות לשלב את הזיתים במנות שונות:

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן