FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!


מאפינס זיתים קליל ב-10 דקות עבודה

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  , ,

כשאין הרבה זמן (או כוח) פשוט מכינים מאפינס! ומה יותר טעים ממאפינס זיתים וגבינות במינימום עבודה? ניתן להחליף בכל גבינה שיש בבית.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 10 דקות

    30 דקות

    40 דקות

  • כ-15 מאפינס

מצרכים למתכון

1/2 כוס שמן זית

4 ביצים

חופן טבעות זיתים

2 כוסות קמח

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

100 גרם גבינת שמנת למריחה

100 גרם קוביות גבינת פטה

1 שקית אבקת אפייה

250 גרם גבינה לבנה

קוביית בצל מטוגן

כפית אבקת מרק פטריות

הוראות הכנה

בקערה גדולה נערבב את כל מצרכי המאפינס.

נחמם תנור ל-180 מעלות.

נשמן תבנית מאפינס שקעים, או תבניות קרטון חד פעמיות.

ניצוק את בלילת המאפינס לתבניות.

נפזר עוד קצת גבינה צהובה מגוררת.

נאפה בתנור חם כ- 30 דקות, עד להשחמה יפה.

נצנן את המאפינס בטמפרטורת החדר.

נחלץ מהתבניות ונגיש לצד סלט טרי.

מומלץ להכפיל כמויות.

17 דירוגים וחוות דעת

שם *מעיין

יצא טעים מאוד. עשיתי חלק עם בצל מטוגן וחלק בלי.. שניהם טעימים

תמר

יצא מעולה שיניתי קצת את המתכון הכנתי במקום קמח רגיל קמח כוסמין ובמקום גבינת שמנת שמתי 2 גבינות לבנות כל אחת 250 גרם ו 2 בצלים מטוגנים חוסל!!!! אחלה מתכון תודה רבה

עינב

האם אפשר להשתמש בקמח תופח?

היי ענבר,
להכנת מאפינס ללא לגוטן ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן למאפים.

ענבר

האם אפשר להשמיט את הקמח ? או להחליפו במשהו אחר ?

אפרת

מתכון נחמד מאוד, טעים וקל להכנה. עזר לי להפטר משלל גבינות שהיו על סף גסיסה… תודה!

רחלי

יצא מעולה! קליל וטעים.
תודה רבה על המתכון

תמר

היי, אשמח לדעת מה המרכיבים הבסיסיים, כדי שאדע אם מה אפשר לשחק. ממש בא לי להכין אבל אין לי לא גבינה קשה ולא גבינה לבנה. יש צהובה, ויש קוטג'. מה אפשר לעשות?

אירינה

שלום
האם ניתן להחליף קמח רגיל לקמח טף או קמח כוסמין ?

נטלי

מה זה "קוביית בצל"? האם מדובר במוצר שקונים מוכן? או שעלי לטגן, וכמה?

היי אניה,
כן, לאחר הכפלת הכמויות יוצאים כ-30 מאפינס.

אניה

רציתי לשאול כשכתוב מומלץ להכפיל את הכמויות ואז יוצא 30 מאפינס או שזה מיועד לאותה הכמות.תודה

היי טליה,
בהחלט ניתן להחליף את הגבינה הבולגרית הכל גבינה קשה שיש, גם פטה תתאים 🙂
לגבי גבינת השמנת – כמו לגבי הבולגרית, ניתן להשתמש בכל גבינה רכה עם כל שומן אחוז. המתכון מאוד קל לשינוי.
בהצלחה..

טליה

היי, שתי שאלות. 1- האם ניתן להחליף את הפטה בגבינה בולגרית? 2-כמה זה גבינת שמנת? אצלנו 5% זה שמן…אפשר בגבינה 5%? תודה

שני

ראיתי שהמתכון פשוט וטעים אז מראש הכפלתי את הכמויות. מרוב שהוא יצא מוצלח אני מצטערת שלא שילשתי 🙂 תודה, הקלתם עלי את ארוחת הערב

היי שרון,
בהחלט ניתן להכין את המאפינס בלי בצל מטוגן.
באופן כללי, ניתן להוסיף או להשמיט תוספות לפי הטעם האישי 🙂

שרון

המתכון נראה מעולה. רציתי לברר האם אפשר גם בלי קוביית הבצל המטוגן?
אודה לתשובה מהירה כדי שאוכל להכין כבר הערב…

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.