קציצות עוף עם זיתים ברוטב
על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון קציצות
אין כמו השילוב של קציצות עוף, רוטב עגבניות וזיתים. מתכון מעולה המשלב את הטעמים באופן יוצא מן הכלל. מושלם לארוחת צהריים לכל המשפחה.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 35 דקות
20 דקות
1 שעה 15 דקות
1 שעה 35 דקות
- 5-7 סועדים
מצרכים למתכון
1 שימורי זיתים שלמים מגולענים
לקציצות
1/2 קילו חזה עוף
1 בצל מגורד וסחוט
חופן פטרוזיליה קצוצה
ביצה
2 כפות פירורי לחם
תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום
לרוטב
3 כפות שמן
1 רסק עגבניות קטן
2 שיני שום כתושות
מים רותחים
מעט אבקת מרק עוף
חופן פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה
תחילה ניפטר ממרירות הזיתים: נבשל את הזיתים במים רותחים, נחליף את המים 3 פעמים ובכל פעם נביא לרתיחה.
לאחר מכן נערבב היטב את כל מצרכי הקציצות לתערובת אחידה. ניצור כדורים קטנים בגודל כדורי פינג פונג.
בסיר רחב נטגן רסק עגבניות עם שום ותבלינים כ-2 דקות.
נוסיף לסיר מים רותחים כ-2 ס"מ גובה ונסדר את קציצות העוף בתחתית הסיר.
נביא לרתיחה למשך 10 דקות ולאחר מכן נוסיף את הזיתים.
נבשל את הכל כ-20 דקות עם מכסה, עד שהקציצות מוכנות.
כ-5 לקראת סוף הבישול נוסיף לסיר אבקת מרק ובסיום נפזר מעל לכל פטרוזיליה קצוצה.