קציצות עוף עם זיתים ברוטב

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  

אין כמו השילוב של קציצות עוף, רוטב עגבניות וזיתים. מתכון מעולה המשלב את הטעמים באופן יוצא מן הכלל. מושלם לארוחת צהריים לכל המשפחה.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 35 דקות
  • 20 דקות

    1 שעה 15 דקות

    1 שעה 35 דקות

  • 5-7 סועדים

מצרכים למתכון

1 שימורי זיתים שלמים מגולענים

לקציצות

1/2 קילו חזה עוף

1 בצל מגורד וסחוט

חופן פטרוזיליה קצוצה

ביצה

2 כפות פירורי לחם

תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום

לרוטב

3 כפות שמן

1 רסק עגבניות קטן

2 שיני שום כתושות

מים רותחים

מעט אבקת מרק עוף

חופן פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

תחילה ניפטר ממרירות הזיתים: נבשל את הזיתים במים רותחים, נחליף את המים 3 פעמים ובכל פעם נביא לרתיחה.

לאחר מכן נערבב היטב את כל מצרכי הקציצות לתערובת אחידה. ניצור כדורים קטנים בגודל כדורי פינג פונג.

בסיר רחב נטגן רסק עגבניות עם שום ותבלינים כ-2 דקות.

נוסיף לסיר מים רותחים כ-2 ס"מ גובה ונסדר את קציצות העוף בתחתית הסיר.

נביא לרתיחה למשך 10 דקות ולאחר מכן נוסיף את הזיתים.

נבשל את הכל כ-20 דקות עם מכסה, עד שהקציצות מוכנות.

כ-5 לקראת סוף הבישול נוסיף לסיר אבקת מרק ובסיום נפזר מעל לכל פטרוזיליה קצוצה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00