FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

6 כללי ברזל לעוף בריא ונקי מחיידקים

שניצל, חזה עוף, קציצות, או כל דבר אחר שאתם אוהבים להכין ולאכול מגיע בתור עוף נא, המוכן לפעולה. לפני שאתם ניגשים להכין את הרוטב או הציפוי למנת העוף שלכם, כדאי שתעיינו בכמה טיפים חשובים מאוד, על מנת שתוכלו ליהנות מעוף נקי, בריא וכמובן טעים.

6 כללים להכנת עוף בריא

1. זמן הפשרת העוף: הנטייה של כולנו היא להוציא עוף להפשרה למשך זמן לא מוגבל. חלקינו אפילו שמים אותו בשמש או במים חמים, על מנת לזרז את תהליך ההפשרה. הדרך היחידה להפשיר עוף היא במקרר (או על השיש ביום קריר), למה? כיוון שעוף נא מתקלקל במהירות ותהליך הפשרה לא נכון יכול לגרום להתפשטות מהירה של חיידקיo. במידה והעוף קפוא, הוא יפשיר במקרר כעבור יום-יומיים לכל היותר. משרים במרינדה? זכרו להשתמש בקערה עם מכסה ולהשרות אך ורק במקרר.

2. אחסון במקרר: הקפידו להניח את העוף על המדף התחתון ביותר במקרר. הנוזלים המצטברים בחבילה שבה ארוז העוף עלולים להישפך ולצאת מתוך העטיפה, מה שמסכן את המצרכים מעליהם מונח העוף. אתם ממש לא מעוניינים בנוזלים עם חיידקים על האוכל שלכם. לכן, הקפידו לשמור על סדר ואחסון נכון של העוף במקרר והרחיקו ממנו מוצרים אחרים כמה שניתן.

3. שטיפת העוף: במידה ונהגתם לשטוף את העוף שלכם לפני הכנתו, כדאי לשקול להפסיק עם זה. הסיבה לכך היא מאחר שהחיידקים הנמצאים על העוף הנא לא באמת נשטפים במים, אלא להפך, הם עוברים למשטחים אחרים במטבח. הכניסו את העוף הישר לתנור או למחבת והימנעו מהשטיפה.

4. כלים נקיים: כולנו מכירים את זה – המחבת על האש, הירקות בצד מחכים לשטיפה, והפתיתים באריזה. כבר יש סכין משומשת, אז למה לא לחתוך איתה את הירקות על הדרך? אז זהו – שלא! החיידקים נשארים על הכלים ויכולים לעבור הלאה ליתר המצרכים שלכם – מה שאתם לא צריכים שיקרה. הימנעו משימוש חוזר בכלים איתם נגעתם בעוף – כולל סכין, קרש חיתוך, מזלג ועוד.. רוצים בכל זאת להשתמש? שטפו את הכלי היטב לפני שאתם ניגשים למרכיב הנוסף במתכון.

5. היגיינת ידיים: אחד הדברים החשובים היותר בהכנת אוכל ועוף בפרט – הוא שטיפת ידיים והקפדה על ידיים נקיות. שימו לב שאתם מקפידים לשטוף ידיים בין המגע בעוף לבין מגע במצרכים אחרים. אחרי ששיטחתם את השניצלים, קחו כמה שניות כדי לשטוף את הידיים היטב עם סבון, אחרי זה תוכלו לגשת לשאר הירקות.

6. סקוטצ' נקי: כשאתם שוטפים את הכלים אחרי בישולים, בוודאי אינכם חושבים על כמה זמן הוא שוכב לו שם ואוגר את כל אותם החיידקים והבקטריות, אותם אנו תורמים לו בנדיבות. הקפידו להחליף את הסקוטצ' שלכם לעתים קרובות יותר – למשל, כל 3 שבועות לערך, וכך תשמרו על היגיינת הכלים שלכם וכמובן על אוכל בריא ונקי מחיידקים. אין צורך לציין ששטיפת הסקוץ' איתו ניקיתם את קרש החיתוך לאחר חיתוך העוף היא חשובה, ואף הכרחית!

הגעתם עד לכאן? כנראה שאתם אוהבים להכין עוף! קליק למגוון מתכוני עוף מנצחים

דילוג לתוכן