מוקפץ פשוט עם ברוקולי, טופו ואגוזי קשיו קלויים ברוטב סויה ושום. טעים ולוקח פחות מ-20 דקות. נהדר גם להכנת ארוחת צהריים או ערב זריזה ומזינה!
זמן עבודה: 10 דקות | 2 סועדים
מצרכים:
- 1 ראש ברוקולי מופרד לפרחים ושטוף היטב
- 250 גרם טופו מוצק
- 1 כפית קורנפלור
- 2 שיני שום קצוץ
- 1 בצל קטן קצוץ
- 1 כף שמן
- 2 כפות שמן שומשום
- 1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כף דבש או סילאן
- 1 כף מים
- 1 כפית קורנפלור
הוראות הכנה:
- מסננים ומייבשים את הטופו, חותכים לקוביות ומניחים בקערה, מוסיפים לטופו כפית קורנפלור ומערבבים לציפוי אחיד.
- מחממים כף שמן במחבת טפלון על אש בינונית. מוסיפים קוביות טופו ומטגנים עד להזהבה מכל הצדדים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
- מוסיפים 2 כפות שמן שומשום, שום ובצל למחבת ומטגנים, תוך ערבוב עד להשחמה קלה.
- מוסיפים פרחי ברוקולי ומטגנים, תוך ערבוב במשך דקה. לאחר מכן, מוסיפים 2 כפות מים, מכסים במכסה ומניחים לברוקולי להתבשל במשך 2-3 דקות או עד למרקם הרצוי של הברוקולי.
- מוסיפים למחבת אגוזי קשיו, טופו מטוגן, רוטב סויה, דבש ומים, מטגנים תוך ערבוב דקה אחת ואז מוסיפים קרונפלור, מטגנים עוד דקה תוך ערבוב או עד שהרוטב מסמיך מעט.
- מקשטים במעט שומשום ומגישים עם אורז מאודה. תיהנו!