FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קציצות טופו וירקות עסיסיות בקלות

אפשר לאפות או לטגן את הקציצות ולהשתמש באיזה ירקות שאוהבים – המתכון הבא לקציצות טופו מבטיח הצלחה בכל דרך! קלות להכנה ומאוד מאוד טעימות! לאחר בישול אפשר לשלב את הקציצות עם רוטב אדום ולהגיש לצד אורז או להגיש כבורגר טופו בתוך לחמנייה עם ירקות.

מתכון לקציצות טופו וירקות

זמן עבודה: 20 דקות | אפייה / טיגון / צלייה

מצרכים:

  • 1/2 חבילת טופו מוצק מנוקז היטב
  • בצל קצוץ דק דק
  • 4 כפות קמח (או 2 כפות קמח + 2 כפות נבט חיטה)
  • 2 כפות אבקת שום
  • 2 כפות רוטב סויה
  • גזר מגורר בפומפייה (על הצד הכי דק) – אפשר להחליף בקישוא / גמבה / כל ירק שאוהבים
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים קטן – אפשר להחליף בכוסברה / פטרוזיליה / כל ירק תבלין אחר שאוהבים

הוראות הכנה:

  1. מסננים היטב את הטופו וסוחטים טוב טוב מעודפי נוזלים.
       *חשוב מאוד לסחוט היטב כדי לוודא שהקציצות לא יתפרקו בטיגון
  2. מניחים את הטופו בקערה ובעזרת מזלג מפוררים אותו לפירורים קטנים ככל הניתן.
  3. מוסיפים לקערה את שאר מצרכי הקציצות – בצל, קמח, אבקת שום, רוטב סויה, גזר מגורר ובצל ירוק.
  4. מערבבים היטב בידיים ליצירת עיסה דביקה של קציצות.
  5. בוחרים את שיטת הבישול ומכינים את הכלים המתאימים
       לאפייה מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים את התנור ל200 מעלות
       לטיגון מחממים מעט שמן במחבת
       לצלייה מחממם מחבת גריל פסים טובה
  6. לאחר שכלי הבישול חם יוצרים מהעיסה קציצות עגולות ומועכים קלות בין 2 ידיים ליצירת קציצה שטוחה בעובי של כ-1 ס"מ.
  7. מרססים בספריי שמן ו
       אופים בתנור החם כ-15 דקות (הופכים באמצע)
       או
       מטגנים במחבת או צולים במחבת הפסים עד להזהבה 5-6 דקות מכל צד.
    בתאבון!

שלבו את הקציצות עם…

עוד מנות נהדרות להכנה עם טופו:

  1. שניצל טופו פריך
  2. טופו מוקפץ
  3. סלט טופו אסייתי
  4. מרינדה לטופו

קבלו השראה למנה הצמחונית הבאה שלכם

דילוג לתוכן